Shiba Inu Coin Benzeri Meme Coinler Son Durum!

2 years ago 91

Kripto para piyasaları yeniden toparlanma sinyalleri gönderirken gözler meme tokenlere çevrildi. Peki son durum ne? Geçtiğimiz yıl meme token piyasası yatırımcılarına ciddi kazanç fırsatları sundu. Özellikle erken dönemde yatırım yapan yatırımcılar başta SHIB token olmak üzere çok sayıda DogeCoin alternatifinden kazançla ayrıldı.

Shiba Inu Coin Son Durum

Piyasa değerine göre en büyük ikinci meme token olan SHIB yazı hazırlandığı sırada 0,00001163 dolardan alıcı buluyor. İlk 20 kripto para arasındaki yerini koruyan meme token geçtiğimiz yıl kısa süreliğine de olsa Dogecoin’i sıralamada geçmeyi başarmıştı. Ancak 2022 yılında önceki rallilerine benzer hareketler yapamadı.

Kripto para piyasaları 2022 yılının ilk iki çeyreğinde birçok iflas, korku ve panikle boğuştu. Bu durumdan etkilenen SHIB, 2021 Kasım ayından bu yana ilk defa 0,000007 dolara kadar düştü. Birçok SHIB balinasının maliyeti bu bölgenin üzerinde olduğu için uzun süre dipte oyalanmadı. İlerleyen günlerde Bitcoin’in durumuna bağlı olarak SHIB yeniden çift haneli rallilerine başlayabilir.

2020 Eylül ayında 0,000000000082 dolardan yükselen SHIB tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında %14250414 artış yaşamıştı. Bugün ise ATH seviyesi olan 0,00008845 doların %86 altında yer alıyor. Altcoinlerin önemli kısmının %90 ve üzeri kayıp yaşadığını düşünürsek SHIB token o kadar da kötü bir performans göstermemiş.

SHIB Benzeri Meme Coinler

Dogecoin’in Elon Musk desteğiyle artan popülerliği çok fazla benzer projenin doğmasına neden oldu. Elon Musk’ın yaptığı paylaşımlarla bağlantı kurmak ve topluluğunu büyütmek için çabalayan çok fazla girişime tanık olduk.

  • Baby Doge şarkı sözleri paylaşıldığında BabyDoge
  • Shiba Inu cinsi bir köpek aldığında Akita
  • Mars’a Dogecoin’i göndereceğini söylediğinde DogelonMars

Ve daha niceleri. Meme token alanında topluluğunun büyütmeye çabalayan 318 farklı SHIB benzeri meme token bulunuyor. Bunların toplam piyasa değeri SHIB ve DOGE çıkarıldığında yaklaşık 520 milyon dolardır. Tüm meme token piyasasının değeri ise 15,98 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Yukarıdaki grafikte ise SHIB benzeri meme coinlerin son durumunu görüyorsunuz. Diğer 201 alternatifin proje bazlı piyasa değeri 15 milyon doların altında bulunuyor. Meme tokenler son derece riskli varlıklar ve özellikle piyasa değeri düşük alternatiflere yatırım yaparken, yatırımcıların tüm paralarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını bilmesi gerekiyor.

Read Entire Article