Shiba Inu Dogecoin’i Takip Mi Edecek? Twitter Beklentisi Alımları Tetikledi!

1 year ago 69

SHIB'in fiyat hareketi Eylül ve Ekim aylarında pek de parlak değildi. Shiba ekibinin yeni oyunu Shiba Eternity'nin iyi karşılanmaması sadece bu noktanın altını çizmeye yaradı. Shibarium'un piyasaya sürülmesi için bitmek bilmeyen bekleyişe karşı artan sabırsızlık da bu duruma yardımcı olmadı.

Bununla birlikte, köpek temalı meme coin, son zamanlarda herhangi bir önemli güncellemeye atfedilemeyecek bir fiyat artışı da yaşadı. Aksine, fiyat artışı başka bir köpek temalı token'ın yükselişinin bir yansımasıydı. SHIB fiyatı günlük zaman diliminde incelendiğinde, token'ın yükseliş trendinin başlamasından bu yana neredeyse %60 oranında arttığı görüldü. Son veriler, son 24 saat içinde işlem hacminin %28'den fazla arttığını ve piyasa değerinin %6'dan fazla yükseldiğini gösterdi.

SHIB'in Öncüsü Dogecoin Mi?

Santiment'e göre, 24 saatlik aktif adres metriğinde son zamanlarda bir artış görülmüş olabilir. 24 saatlik aktif adres sayısının 29 ve 30 Ekim tarihlerinde 10.000'i aştığı gözlemlendi. Bundan önce sayıların düşük olduğu düşünüldüğünde, bu kayda değer bir başarıydı. Ayrıca, Shiba ağında artan faaliyetin bir işaretiydi.

Piyasa değerinin gerçekleşen değere (MVRV) oranı da SHIB'nin fiyat hareketinin aslında yukarı yönlü olduğunu gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada, 30 günlük MVRV oranı SHIB'in %18 kârla işlem gördüğünü gösteriyordu. Bu, SHIB'in son 30 gün içinde varlıkları üzerinden %18 kâr elde ettiği anlamına geliyor. SHIB'nin değerindeki artış, herhangi bir girişiminin sonucu değildi. Daha ziyade, bir başka köpek temalı token olan DOGE'yi çevreleyen benzer şekilde muazzam gelişmelerin ikincil bir etkisiydi.

DOGE'nin fiyatı da yükselmekteydi ve kendi rallisi başladığından beri %150'nin üzerinde artış göstermiş durumda. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının onaylanması, DOGE'nin platformda kullanılabileceğine dair iyimserliği artırdı. Böylece yükseliş eğilimine katkıda bulundu.

Artış büyük ölçüde söylentilere dayanıyor ve Twitter sayfasında alaycı bir görüntü tweetleyen Elon Musk'ın kendisi de yardımcı olmadı. DOGE ile ortak bir tema dışında doğrudan bir ilişkisi olmamasına rağmen SHIB, DOGE'nin fiyat artışından faydalanmayı başardı. Buna ek olarak, yatırımcılar SHIB'in Twitter ağında faydalı olması halinde DOGE'ye katılacağı beklentisiyle alım yapıyor.

Göstergeler Ne Diyor?

Göreceli güç endeksine (RSI) bakıldığında, SHIB'in nötr alanın önemli ölçüde üzerinde olduğu için açıkça bir yükseliş eğiliminde olduğu görüldü. Ayrıca, bir düzeltmeye neden olabilecek aşırı alım bölgesi yönünde hareketini sürdürüyordu.

Shiba Inu geliştiricisi Shytoshi Kusama, Shibarium ile ilgili sorulara Twitter üzerinden yanıt vererek Shiba Eternity oyununun ilk kök olduğunu belirtti. Bunu Shibarium takip edecek ve bunu da oyunun Shibarium'da olması izleyecek. Kusama, topluluğun bir blog aracılığıyla Shiba Inu ile ilgili her şeyden haberdar edileceğini söyleyerek açıklamalarına devam etti.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article