Shiba Inu Neden Yükseldi? SHIB’de Mega Boğa Yaşanacak Mı?

2 years ago 90

Kripto para piyasasında şu anda belirsiz bir durum hakim. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 24.000 dolarlık desteği korumak ve 25.000 dolarlık direnci aşmak için hamleler yaparken popüler meme token’lardan biri yukarı yönlü hareketleri ile dikkatleri çekiyor.

Shiba Inu

8,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 12. kripto para ve en büyük 2. meme token konumunda bulunan Shiba Inu (SHIB), son 1 haftada yaşadığı %30’un üzerindeki artışı ile dikkatleri üzerine çekti. Aynı dönem bandında Bitcoin’in %3 ve Ethereum’un (ETH) %11 yükseldiğini belirtmek faydalı olabilir.

Shiba fiyatı bu artış döneminde yaklaşık olarak 3 ay içindeki en yüksek seviyesi olan 0,000018 dolara kadar yükselmeyi başardı. Ayrıca Shiba’nın işlem hacmi de hafta sonu 12 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. SHIB yazının kaleme alındığı sırada 0,000015 dolar üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

Shiba Neden Yükseldi?

Shiba’nın yükselişinin arkasından balinaların olduğu düşünülüyor. Çünkü son zamanlarda balinalar, meme token’a büyük ilgi gösteriyor ve 100.000 dolara varan alımlar yapıyor. Bu noktada uzman isimler son birkaç ayda 400 balinanın Shiba işlemi yaptığını ifade ediyor.

Buna ek olarak Shiba ekosisteminde yaşanan iki gelişmenin de fiyat üzerinde etkili olmuş olabileceği ifade ediliyor:

  • Shibarium gelişmeleri
  • Shiba yakımları

SHIB Boğa Sinyali Mi Veriyor?

SHIB'nin günlük grafikteki hareketine bakıldığında, hafta sonu görülen fiyat artışının erken bir boğa koşusu çağrısı olduğu yorumları yapılıyor. Ancak MFI ve RSI aşırı alım bölgelerinde bulunurken, MACD pozisyonu herhangi bir potansiyel boğa koşusu sinyali vermiyor gibi görünüyor. Görünüşe göre, trend çizgileri ile MACD arasında ciddi bir yükseliş trendine işaret edebilecek hiçbir kesişme bulunmuyor.

Buna ek olarak analistlere göre şu anda yatırımcılar son ralli sonrasında karlarını realize ediyor olabilir. Son 24 saat içinde SHIB fiyatı %3’lük bir geri çekilme yaşadı.

Read Entire Article