Shiba Inu (SHIB) Metaverse Arazi Başlıyor! : Detaylar Açıklandı!

2 years ago 92

Shiba Inu (SHIB) daha önce metaverse evrenine giriş yapacağını duyurmuştu. SHIB’in metaverse evrenindeki projesinin adının Shibverse olması planlanıyordu. Henüz isim açıklanmasa da SHIB’in metaverse evreni Shiba Inu Lands’lerle ilgili olacak.  Shiba Inu, bu yeni metaverse projesiyle birçok rakibi gibi arsa satmaya başlıyor. Ayrıca SHIB bu metaverse projesinde ekosistemin çeşitli unsurlarını barındıran yeni bir dijital dünya oluşturmayı hedefliyor.

Rekabet Artıyor

Shiba Inu Lands, The Sandbox, Decetraland ve CryptoVoxel gibi projelerle rekabet etmeyi planlıyor. Daha önce metaverse dünyasında projeleri olduğunu bildiren Shiba Inu, bu projesiyle metaverse girişimlerinin hızlanmasını hedefliyor.

Shiba Inu Lands, ilk satışlarını sistemde oluşturulmuş bir sıra sistemine göre Doge Killer (LEASH) token sahiplerine yapmayı düşünüyor. Geri kalan arsanın ise kısa bir süre sonra satışa açılması planlanıyor.

Metaverse’de Diğer Gelişmeler

Metaverse ile ilgili tokenler, teknoloji devi Facebook’un Meta olarak yeniden markalanmasının ardından Kasım ayı başlarında büyük bir yarışa girdi. Bu adımla metaverse çok daha popüler oldu ve ilgi görmeye başladı. Örneğin Ethereum tabanlı bir sanal gerçeklik platformu olan Decentraland’ın tokeni MANA, birçok yeni proje ile adından söz ettiriyor ve listelerde üst sırada yer alıyor.

Meta’nın sanal gerçeklik üzerinde durması, metaverse arsalarına olan talebi de önemli ölçüde arttırdı. Kasım ayı sonlarında Decentraland’daki bir arsa 2,4 milyon dolara satıldı.

Rapçi Snoop Dogg, bir başka önde gelen metaverse platformu olan The Sandbox ile bir ortaklık duyurdu ve bir yatırımcı dijital evrende ünlü yıldızın komşusu olmak için 450.000 dolar harcadı.

Adidas, Walmart ve YouTube gibi diğer büyük şirketler de teknolojideki en yeni trend olan metaverse’ü araştırıyor. Roblox CEO’su David Baszucki, metaverse pazarının 200 milyar dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Read Entire Article