Shiba Inu Yeni Bir Rekora Koşuyor: Mucize Gerçekleşecek mi?

2 years ago 73

Kripto para piyasası zor bir dönemden geçerken, Shiba Inu (SHIB) tekrar tarih yazmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Yakım Oranı, % 1000'in Üzerinde Arttı! Eylül..!

Akıllı telefon oyunları yapımcısı Travis Johnson tarafından oluşturulan @shib_superstore Twitter hesabı, bu ayın sonuna kadar yakılacak SHIB miktarının Ağutos aynı geçeceğini bildirdi. Johnson’ın 2022 yılının başlarında kullanmaya başladığı Amazon ortaklık programı sayesinde, büyük oranda yakımlar yapılıyor. Yönetici, şimdiye kadar 187 milyon SHIB yakıldığını ifade etti. Pazar günü ise platform 6 milyona yakın token yaktı. 187 milyon SHIB, oyunlardaki reklamlardan ve SHIB markalı ürünlerin satışından kazanılan 2.007 dolara eşdeğer. Johnson ayrıca Amazon, Amazon Audible ve MEXC borsasından alınan komisyonları da yakım işlemi için kullanıyor. Amazon ortaklık programı sayesinde platform, şimdiye kadar büyük oranda token yaktı. Travis Johnson, SHIB'yi yakmak için Amazon ortaklık programını kullanan tek SHIB ordusu üyesi konumunda. Ayrıca SHIB yakım oranı %1.031'e ulaştı. SHIB ekibi tarafından Pazartesi günü bildirildiği üzere, SHIB yanma oranı %1.000'den fazla artarak üç basamaklı değerlere yükseldi.

Bu etkileyici rakama rağmen, yakılan SHIB miktarı o kadar büyük değildi. SHIB ordusu CryptEye tarafından sağlanan verilere göre 1.430 dolar değerinde yaklaşık 130 milyon token yakıldı. Küresel ekonomideki genel olumsuz durumla birlikte SHIB yakımları fiyatı artırmak için odak noktası olmaya devam ediyor. Ancak mevcut makrofaktöerler ve Fed'in faiz artırımları, hisse senetleri ve kripto paralar için risk teşkil etmeye devam ediyor. Uzmanlara göre, SHIB'in Bitcoin ile korelasyonu artarken, Bitcoin'in de hisse senetleri ile korelasyonu devam ediyor. Dolayısıyla, yakımlar tek başına yeni zirve için yeterli olmayabilir.

Shiba Inu’nun Neye İhtiyacı Var?

Uzmanlara göre, SHIB fiyatının artması için öncelikle mevcut ayı piyasasının sona ermesi gerekiyor. SHIB’in bu süreçte proje ve ortaklıklarına devam etmesi de büyük önem taşıyor. Kullanım durumları ve benimsenme oranı da yeni zirveye ulaşma da etkili olabilir. Shiba Inu fiyatına ivme kazandıran önemli bir faktör Shiboshi olarak bilinen NFT serisinin piyasaya sürülmesiydi. Bu süreçte, NFT çılgınlığının yeniden başlaması da önemli. En önemlisi de yatırımcı ilgisi ve sosyal medyadaki hareketliliğin devam etmesi. SHIB’in farklı borsalarda listelenmesi ve ünlü isimlerden destek alması da fiyatı etkileyebilir. SHIB fiyatını artıran diğer bir unsur OKEx, FTX ve Huobi dahil olmak üzere birden fazla borsadaki vadeli işlemlerdeki açık pozisyon miktarındaki (OI) artıştı.

Fed’in faiz oranları, SEC’in baskısı ve sektöre zarar verecek regülasyon da SHIB fiyatına yön veren faktörler arasına olacak. Shiba Inu meme coin imajından kurtulmaya çalışırken, küresel çapta ilgi görmeye devam ediyor. SHIB‘e yönelik kurumsal yatırım da bu süreçte kritik bir rol oynayabilir.

Read Entire Article