Sıcak Gelişme: 10 Trilyon Doları Yöneten Blackrock, Coinbase ile Ortaklık Kurdu!

2 years ago 96

Yönetim altında 10 trilyon dolarlık varlık bulunan dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi Blackrock, ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase ile yaptığı ortalıkla kurumsal müşterilerine kripto para hizmetleri sunacak.

Hedefte Kurumsal Müşteriler Var

Perşembe günü yayımlanan blog yazısına göre, Coinbase ve BlackRock'un yatırım yönetimi platformu Aladdin'in müşterileri kripto para ticareti, saklama, aracılık ve raporlama özelliklerine erişebilecek.

BlackRock'ın stratejik ekosistem ortaklıklarının küresel başkanı Joseph Chalom, blog yazısında, "Kurumsal müşterilerimiz kripto para piyasalarına açılma konusuyla giderek daha fazla ilgileniyor ve bu varlıkların operasyonel yaşam döngüsünü nasıl verimli bir şekilde yönetebileceklerine odaklanıyorlar. Aladdin ile olan bu entegrasyon sayesinde müşteriler, varlık sınıfları arasında tam bir portföy görünümü için mevcut portföy yönetimi ve ticari iş akışlarında Bitcoin için riskleri doğrudan yönetebilecekler." dedi.

Aladdin ile Coinbase arasındaki entegrasyon, kurumsal kripto para yatırımcıları için mevcut bir entegre ticaret çözümü olan Coinbase Prime aracılığıyla sağlanacak. Blog gönderisinde, şirketlerin platform entegrasyonunu geliştirmeye devam edeceği ve entegrasyonla gelecek olan özelliklerin aşamalı olarak kullanıma sunulacağı belirtildi.

Entegrasyon, BlackRock CEO'su Larry Fink'in dünyanın en büyük varlık yöneticisinin müşterilerine dijital varlık sunmanın yollarını araştıracağını ve kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarına ilgisinin devam ettiğini teyit etmesinden dört ay sonra geldi.

Öte yandan kripto para borsası Coinbase, Mayıs ayında başlayan kripto para fiyatlarındaki düşüş, sert rekabet ortamı ve düzenleyici sarsıntılarının ortasında ciddi zorluklarla karşı karşıyaydı. Entegrasyonla daha fazla kurumsal paranın cezbedilecek olması, kripto para borsasının ve bir bütün olarak kripto para piyasalarının toparlanmasının önünü açabilir.

Coinbase Başkanı Emilie Choi, ortaklığıa ilişkin yaptığı açıklamada, "BlackRock'un yatırım yönetimi teknolojisindeki derin uzmanlığı, Coinbase'in entegre ve güvenli alım satım, saklama ve aracılık ürün paketi ile birleştiğinde kripto para yatırımına daha fazla kurumsal erişim ve şeffaflık sağlanacak." dedi.

Read Entire Article