Sıcak Gelişme: 5 Milyar Dolarlık Kripto Para Şirketi Satılıyor!

2 years ago 101

Bir zamanlar yaklaşık 5 milyar dolar değerlemeye ulaşan kripto para şirketi enteresan bir fiyata satılıyor. Dün bu satışla alakalı bilgiler paylaşılmış ve hafta sonuna kadar anlaşmanın imzalanacağı söylenmişti. Bugün yapılan duyuruyla satış bedeli ve diğer detaylar da netleşti. Peki 5 millyar dolar değerlemeye ulaşan dev kripto şirketi neden, ne kadar fiyatla ve kime satılıyor?

BlockFi Satılıyor

Perşembe günü imzalanan kesin anlaşma, hissedarların onayına tabi olacak ve FTX'e firmayı 240 milyon dolara kadar satın alma seçeneği sunacak. Firma, e-postayla gönderilen bir bildiride, "Bu, diğer potansiyel değerlendirmelerle birlikte toplam 680 milyon dolarlık bir değeri temsil ediyor" dedi. BlockFi, kripto alanındaki diğer piyasa katılımcılarına benzer şekilde, Three Arrows Capital'in tasfiyesinin ardından bu ayın başlarında müşterilerin para çekme işlemlerini durduran rakip kredi şirketi Celsius'un likidite mücadelelerinden sert bir şekilde etkilendi. Three Arrows Capital'in tasfiye olayı BlockFi için 80 milyon dolarlık bir zararla sonuçlandı ve şirket bunu diğer kredi firmaları tarafından bildirilen kayıpların küçük bir kısmı olarak tanımladı.

Fırtınayı atlatmak için BlockFi, 22 Haziran'daki krizi yönetmek adına FTX ile 250 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı. BlockFi, FTX ile yapılan mevcut anlaşmanın, platformdaki müşteri varlıklarını korumasına izin vereceğini söyledi.

FTX ve Binance Harekete Geçti

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş sadece altcoinleri olumsuz etkilemedi. FTX CEO’su SBF birkaç gün önce çok sayıda orta seviye borsanın hali hazırda iflas ettiğini ancak bunların henüz ortaya çıkmadığını söyledi. Kripto para şirketlerinin yaşadığı likidite krizi, parasın olan şirketler için bir fırsata dönüştü. Binance CEO’su CZ yaklaşık 50 farklı firmayla satın alma konusunda görüştüklerini söylerken FTX çok sayıda kripto şirketini radarına aldı. İlk başarılı hamlesini de BlockFi satın almasıyla yapmış oldu.

BlockFi CEO’su Zac Prince, birkaç dakika önce Twitter hesabı (BlockFiZac) üzerinden anlaşmanın detaylarını duyurdu.

“BlockFi ve hissedarlarımızın çıkarı için bir anlaşma imzalıyoruz. Nihayetinde, müşterilerimize olan bağlılığımızı paylaşan @FTX_US'ta harika bir ortak bulduk. Bu, tüm @BlockFi paydaşları ve bir bütün olarak kripto ekosistemi için ileriye giden en iyi yolu temsil ediyor”.

FTX, benzer sıkıntılarla boğuşan Celsius ile satın alma görüşmeleri yapmış ve firmanın durumunu beğenmediği için anlaşma imzalamıştı.

Read Entire Article