Sıcak Gelişme: ABD Adalet Bakanlığından Yeni Kripto Para Açıklaması!

2 years ago 149

Kripto paralar artık ABD’nin gündeminde daha fazla yer ediyor. ABD Adalet Bakanlığı dakikalar önce kripto paraları konu alan bir duyuru yayınladı. Reginald Fowler hakkında devam eden bir dava sonuçlandı. Peki bu davanın kripto paralarla ilişkisi neydi? Reginald Fowler hangi suçlamalarla mahkemenin karşısına çıktı?

ABD Adalet Bakanlığı ve Kripto Para

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 38.200 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, bugün Reginald Fowler’ın banka dolandırıcılığı, lisanssız bir para gönderme işinin işletilmesi gibi kritik suçlamaları kabul ettiğini duyurdu.

Fowler, sahte bilgilerle açılan bir dizi banka hesabı aracılığıyla çeşitli kripto para birimi borsalarına fiat para birimi bankacılığı hizmetleri sağlayan bir ödeme işlemcisi olan Crypto Capital için yaptığı çalışmalarla bağlantılı olarak banka dolandırıcılığı ve lisanssız para aktarma suçlarına bulaştı.

Suçun Detayları

Crypto Capital ve Fowler, bu tür borsalardan yaklaşık 750 milyon dolarlık para yatırma ve çekme işlemlerine denk gelen işlemleri hileli bir şekilde yaptı. Ayrıca Fowler, tüm bunlara ek olarak Crypto Capital müşterilerine ait milyonlarca doların kendi varlıkları olduğunu ve kullanmakta özgür olduğunu iddia ederek Alliance of American Football (AAF) kurumunu dolandırdı. Amerikan Futbolu Birliğindeki yatırımlarını yalan beyanla güvence altına aldı.

Fowler, AAF’de önemli bir yatırım hissesi satın aldı, ancak bu yatırımı finanse edemedi ve bu da AAF’nin maddi olarak ciddi kayıplar yaşamasına sebep oldu.

Damian Williams şunları söyledi;

“Reginald Fowler, ABD finansal sisteminin suç amaçlı kullanılmamasını sağlayan lisanslı kurumların gerektirdiği kara para aklama önleme tedbirlerini ortadan kaldırarak çok sayıda kripto para borsası adına yüz milyonlarca dolarlık düzenlenmemiş işlemin işlenmesine yardımcı oldu. Kripto para ekosistemi büyümeye devam ederken suç işlemeye yeltenen bu gibi aktörlerin tespit edilmesi önemlidir. Bugünkü suç duyurusu, bu Ofisin kripto para sektörünün avantajlarına sığınarak kirli işlere bulaşanların soruşturulması ve kovuşturulmasına yönelik devam eden bağlılığını yansıtıyor”.

Şubat 2018’de Fowler Global Trading Solutions LLC (GST) kurdu ve İsrail vatandaşları OZ YOSEF ve RAVID YOSEF tarafından işletilen Crypto Capital ve diğer ilgili şirketlerle (“Kripto Şirketleri”) çalışmaya başladı. Kripto Şirketleri, bankaların bilgisi olmadan kripto para işlemlerini işlemek için kullanılan hesapları açmak için bankalara yalan söyledi. Fowler, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve tüm dünyada bu türden düzinelerce hesap açtı. Genel olarak, GTS ve ilgili şirketlerin gayrimenkulle uğraştığını ve GTS banka hesaplarına gelen fonların gayrimenkul yatırımlarını veya GTS’nin geliştirdiği mülklerden kira ödemelerini temsil ettiğini bankalara (yalanla) beyan etti. Fowler, GTS’nin Kripto Şirketleriyle ilişkisini ve kripto para birimi işlemlerinde yüz milyonlarca dolarlık bir ödeme işlemcisi olarak faaliyet gösterdiğini bankalara açıklamadı.

Suçlu bulunan Fowler azami 90 yıl hapis cezasına çarptırılacak. Bay Williams, Federal Soruşturma Bürosu’nun New York Kara Para Aklama Soruşturma Ekibinden Özel Ajanların ve İç Gelir Servisi-Ceza Soruşturmalarından Özel Ajanların olağanüstü araştırma çalışmalarını övdü.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article