Sıcak Gelişme: ABD’den 50.000 BTC Hamlesi! Milyar Dolarlık Başarı!

1 year ago 76

ABD Adalet Bakanlığı kısa süre önce duyurdu. Amerikalı kurumların kripto para mesaisi tam gaz devam ediyor. Kripto paralar henüz yasal bir zemine oturtulmuş değil ancak kurumlar suça bulaşanları da affetmiyor. SEC, Adalet Bakanlığı, IRS, CFTC ve diğerleri üzerlerine düşen görevi yapıyor. Son hamle dudak uçuklattı işte detaylar.

ABD Kripto Para

James Zhong, 2012 yılında Silk Road (DarkWeb pazarı)’dan 50.676 BTC çaldığı için Manhattan'daki bir mahkemede dolandırıcılık suçunu kabul etti. Silk Road traderların BTC karşılığında genellikle yasadışı mallar satmasına olanak tanıyan ilk büyük darknet pazar yeriydi.  Zhong, platformun ödeme işlemcisini bir dizi sahte hesap aracılığıyla kendisine Bitcoin vermesi için kandırmayı başardı. Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, şunları yazdı;

“Neredeyse on yıl boyunca, bu devasa kayıp Bitcoin servetinin nerede olduğu bir gizeme dönüştü.”

Yetkililer ilk olarak 9 Kasım 2021'de Zhong'un evine yaptıkları baskında Bitcoin'in yanı sıra değerli metal külçeleri ve 600.000 doların üzerinde nakit para ele geçirdi. Neredeyse bir yıl sonra, Adalet Bakanlığı bu el koymayı kamuoyuna açıklıyor. O dönemde türünün en büyüğü olan bu el koyma, bu yılın şubat ayında 2016 yılında Bitfinex'in hacklenmesinden elde edilen parayı aklamaya çalışan Heather "Razzlekhan" Morgan ve Ilya Lichtenstein'ın tutuklanması sırasında gölgede kalmıştı.

ABD'nin elinde son ele geçirilenlerle birlikte toplam 210.000 BTC oldu.

Detaylar geliyor.

Read Entire Article