Sıcak Gelişme: ABD Kripto Para Politikası İçin Tarihler Netleşiyor!

2 years ago 79

Çin yasakları sonrasında ABD’nin kripto paraların geleceğindeki rolü daha da önem kazandı. Biden ve hükümet yetkilileri kripto paraların tamamen yasaklanmasından yana değil ancak sınırsız özgürlüğe de sıcak bakmıyorlar. Son gelen haberlere bakılırsa önemli gelişmeler yakında bizi bekliyor.

ABD Kripto Para Politikası

Son gelen haberler Biden’ın önümüzdeki hafta kripto paraların düzenlenmesi yönünde bir başkanlık emri yayınlayacağını söylüyor. Bu emir daha önce gelecekti ancak Beyaz Saray ve Hazine Bakanı Janet Yellen arasında hükümetin ne kadar büyük bir rol oynaması gerektiği konusunda bir anlaşmazlığın ardından ertelendi.

Bloomberg’in bildirdiğine göre Biden yönetimi, emri yılın başında imzalamayı ummuştu. Ancak Bloomberg ile konuşan kimliği belirsiz yetkililere göre Yellen’ın personeli ile Ulusal Ekonomik Konsey’deki yetkililer arasındaki anlaşmazlıklar ilerlemesini yavaşlattı. Üst düzey yönetim yetkilileri Biden için bir taslak versiyonu bitirdi, ancak şimdilik hükümetin odak noktasının çoğu Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimler.

Kripto Para Düzenlemesi

Yürütme emri, kripto para birimi konusunda kapsamlı bir hükümet stratejisi sağlamak için tasarlanmıştır. Adı açıklanmayan bir Bloomberg kaynağına göre Beyaz Saray’a dijital varlıklarla ilgili politikaları ve düzenlemeleri denetlemede merkezi bir rol verilecek. Emir ayrıca, Kripto endüstrisinin federal yasalara nasıl uyması gerektiği konusunda Para Birimi Denetleme Ofisi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu da dahil olmak üzere farklı federal kurumlardan iş birliği isteyecektir.

Buna ek olarak, blockchain tabanlı bir dolar yani ABD’nin CBDC’si hakkında da önemli açıklamalar duyabiliriz. Bu, Beyaz Saray ile Yellen’ın yürütme emrinin gerekli olduğuna ikna olmayan personeli arasındaki özel bir çekişme noktası olsa da kaçınılmaz görünüyor.

Kripto varlıkların federal düzenlemesi belirsizliğini koruyor, bu da Beyaz Saray’ın kapsamlı bir kripto para politikası geliştirme baskısı hissetmesinin bir nedenidir. Kripto endüstrisindeki liderler, kripto varlıkları yöneten federal kurallar söz konusu olduğunda özellikle netlik eksikliğinden endişe duyuyorlar. Son altyapı faturasında bu netlik karmaşasını fazlasıyla hissetmiştik.

Read Entire Article