Sıcak Gelişme: Amerika’dan Yeni Kripto Para Adımı! Bitcoin Yükseliyor!

2 years ago 90

En büyük kripto para birimi yeniden 21.500 doların üzerine çıktı ve yükselişine devam ediyor. Birkaç dakika önce yapılan açıklamaya göre ABD kripto para regülasyonları konusunda yeni bir adım attı. Uzun süredir beklenen düzenlemelerle ilgili çok sayıda ABD’li yetkili hızlı bir şekilde sürecin tamamlanması gerektiğini söyledi. Özellikle Terra çöküşünün süreci hızlandırdığını söyleyebiliriz.

Kripto Para Raporu

Belge, ABD Başkanı Joe Biden'in dijital varlıklarla ilgili yürütme emrinden sonra yayınlanan ilk rapor oldu. ABD Hazine Bakanlığı, kripto para sektörünü ele almak için yabancı düzenleyicilerle nasıl çalışabileceğini özetleyen bir bilgi notu yayınladı. ABD Başkanı Joe Biden'in kriptoyla ilgili yürütme emrinin bir sonucu olarak yayınlanan ilk rapor olan bilgi notu, çerçevenin "Amerika'nın temel demokratik değerlerine saygı gösterilmesini sağlamayı" amaçladığını söyledi ve tüketici, yatırımcı, iş dünyasına işaret ederek birlikte çalışabilirliğin önemine dikkat çekti.

[caption id="attachment_166179" align="aligncenter" width="965"] Rapor resmi internet sitesinde 23:00'da paylaşıldı.[/caption]

Rapora göre, çerçevenin politika hedefleri arasında yasadışı finansman için potansiyel kripto kullanımının azaltılması, finansal hizmetlere erişimin teşvik edilmesi, teknolojik ilerlemenin desteklenmesi ve "küresel finansal sistemde ABD liderliğinin güçlendirilmesi" yer alıyor.

ABD Kripto Para Düzenlemesi

Amerika yıllardır teknolojinin merkezi konumunda ve bu başarısının sırrı yeni teknolojileri, inovasyonu desteklemesidir. Amerikalı siyasiler ve hükümet, kripto paraların kötü örneklerle sarsılan itibarına rağmen gelecekte önemli bir yer kaplayacağına inanıyor. Belki de bu sebepten SEC gibi kritik bir kurumun başına MIT’de Blockchain ve Bitcoin dersleri veren Gary Gensler getirildi.

Ancak birkaç aydır yaşanılan olumsuzlukların da görmezden gelinmemesi gerekiyor. Bu sebepten stablecoinler, algoritmik stablecoinler ve token ihraçları ilgili kurumların en fazla önem gösterdiği alanlar arasında yer alıyor.

Raporda bazı başlıklar şöyle;

“Çerçeve, Kripto Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanmasına İlişkin Yürütme Kararında (9 Mart 2022) ortaya konan ve çalışmamızın uluslararası yönlerini yansıtacak şekilde uyarlanan ABD'nin temel politika hedefleri tarafından yönlendirilir”.

Raporun tavsiyeleri ise şöyle sıralanıyor;

  • ABD değerlerini yansıtan teknoloji ve düzenleyici standartları teşvik ederek ABD'deki ve dünyadaki tüketicileri, yatırımcıları ve işletmeleri koruyun
  • ABD ve küresel finansal istikrarı koruyun ve sistemik riski azaltın. Dijital varlıkların kötüye kullanılmasından kaynaklanan yasadışı finansman ve ulusal güvenlik risklerini azaltmak ve yabancı rakiplerin standartları yönlendirme ve protokollerini teşvik etme çabalarına karşı çıkmak ve bunlara yanıt vermek önemlidir.
  • Ödeme yeniliklerinin ve dijital varlıkların sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve ABD değerleriyle uyumlu teknoloji ve düzenleyici standartların geliştirilmesi de dahil olmak üzere, küresel finansal sistemdeki ve teknolojik ve ekonomik rekabet gücündeki ABD liderliğini güçlendirmeliyiz.
  • Güvenli ve uygun maliyetli finansal hizmetlere erişimi teşvik etmeliyiz. Dijital varlıkların sorumlu gelişimini ve kullanımını destekleyen teknolojik gelişmeleri desteklemeliyiz.

Raporun son bölümünde şunlar yazıyor;

“Amerika Birleşik Devletleri çok taraflı forumlar aracılığıyla dijital varlıklar üzerinde işbirlikçi çalışmalara aktif olarak katılmaya devam edecek ve bu kuruluşlara katılımını artıracaktır. Amerika Birleşik Devletleri, mevcut sistemlerde iyileştirmeler, veri yerelleştirmesinden kaynaklanan olası engeller ve veri yönetişim çerçevelerindeki diğer sürtüşmeler, CBDC tasarımlarının uluslararası boyutları ve potansiyel sorunlar dahil olmak üzere sınır ötesi ödemelerle ilgili zorlukları ve sürtüşmeleri ele almak için G20 yol haritası üzerinde çalışmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, ödeme verimsizliklerini azaltmak ve yeni ödeme sistemlerinin ABD değerleri ve yasal gerekliliklerle tutarlı olmasını sağlamak için dijital ödeme mimarilerinin ve CBDC'lerin geliştirilmesine yönelik standartlar konusunda uluslararası ortaklarla çalışmaya devam etmelidir. Bu tür uluslararası çalışmalar, finansal istikrar da dahil olmak üzere dijital varlıkların ortaya çıkardığı tüm sorunları ve zorlukları ele almaya devam etmelidir.”

Yakın zamanda ABD, yapıcı ve inovasyonu kucaklayıcı adımlar atabilir. Bu durum kripto paralar için olumlu olacaktır.

Read Entire Article