Sıcak Gelişme: Binance Askıya Aldı! ETH İçin Airdrop!

2 years ago 86

Ethereum yatırımcılarını ilgilendiren önemli bir duyuru birkaç dakika önce Binance borsasının internet sitesinde yayınlandı. Hali hazırda aşağıda bahsi geçen layer2 çözümlerinde ETH tutan yatırımcıların harekete geçmesi gerekiyor. Peki ETH tutan yatırımcılar ne yapmalı? Binance ETH için airdrop dağıtacak mı? Tüm detaylar haberimizde.

Binance Askıya Aldı

Ethereum Birleştirmesine hazırlanmak ve zincir bölünmesi durumunda çatallı tokenlerin tahsisini güvence altına almak için Binance, yarından itibaren birçok ağda ETH ve Wrapped Ether (WETH) için para yatırma ve çekme işlemlerini askıya alacaktır. Askıya alınan işlemler Merge tamamlanana kadar sürecek, tahmini olarak 15 Eylül tarihinde işlemlerin yeniden aktifleştirilmesi bekleniyor.

Peki hangi ağlardan transferler askıya alınıyor?

  • ETH (Arbitrum) Arbitrum ağında ETH
  • ETH (OP) Optimism ağında ETH
  • WETH (RON) Ronin Ağında WETH

Ethereum işlem çiftleri bu süreçte açık kalmaya devam edecek. Askıya alma sırasında yukarıdaki ağlarda herhangi bir ETH veya WETH depozitosu kredilendirilmeyecek ve zincir bölünmesi durumunda herhangi bir fork kredisi için uygun olmayacaktır. Birleştirme tamamlandıktan ve ağların kararlı hale gelmesi beklenecek.

ETH Airdrop

Ethereum yatırımcıları Merge sonrasında eğer PoW ağını destekleyenler başarılı olursa ETHW isimli alternatif ağın tokenini airdrop olarak alacak. Binance borsası da bunu destekliyor. Her ne kadar Ethereum Vakfı ısrarla PoW ağının ilgi görmeyeceğini söylese de başta Justin Sun olmak üzere kriptonun bazı tanınmış isimleri bunun için mücadele ediyor. Madenciler ağın artık PoS konsensüs mekanizmasına geçmesiyle ETH madenciliği yapamayacak. Bu karşı işten vazgeçmek istemeyen bazı gruplar ise PoW ağını devam ettirmeyi planlıyor.

Yatırımcılara verilecek ETHW tokenleri için birçok analist uzun bir ömür biçmiyor. Onlara göre tüm Ethereum ağındaki tüm popüler uygulamalar PoS geçişini desteklediği için PoW çatalı devam ettirilse de ilgi görmeyecek. Nitekim BCH, ETC gibi tecrübelere zaten sahibiz. Bu fork coinleri ana ağın kripto parası kadar hiçbir zaman ilgi görmedi.

Ancak kısa süreliğine de olsa ETHW airdrop sürecinden yararlanmak isteyen yatırımcılar ETH alımına yönelebilir. Bu durum ETH fiyatını artırırken Merge sonrası şok düşüşlere sebebiyet verebilir. Öte yandan birden fazla çatallı token de olabilir. Yatırımcıların bu süreci kullanmak isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerekir. Örneğin ETH ve ETHW takası için 1:10 gibi dolandırıcılar sayfalar oluşturacaktır.

Read Entire Article