Sıcak Gelişme: Binance CEO’su Dava Açtı!

2 years ago 90

Dünyanın hacim bakımından halen en büyük kripto para borsası olan Binance’ın kurucusu olan CZ önemli bir dava açtı. Binance CEO'su Changpeng Zhao, diğer adıyla CZ, Hong Kong Yüksek mahkemesinde hakaret davası açtı. Peki davayı neden açtı? Kriptonun en popüler ismini kızdıran olay neydi?

Binance CEO’su Dava

En büyük kripto para borsasının CEO’su Bloomberg Businessweek tarafından 6 Temmuz'da yayınlanan rapora atıfta bulunarak hakaret davası açtı. Raporun kapağında ve bununla ilgili çıkan haberlerin asılsız ve kanıtlanmamış suçlamalar içerdiğini belirtti. Changpeng Zhao birkaç dakika önce dava haberini doğruladı ve Twitter hesabından paylaştı.

CZ'nin davası, Bloomberg Businessweek 250. Sayısında yazılanlar sebebiyle açıldı. Sayının kapağı yanıltıcıydı ve başlığı "Changpeng Zhao'nun Ponzi Şeması"ydı. Dava, Facebook ve Twitter'daki sosyal medya gönderileriyle birlikte 250. sayıya da atıfta bulunuyor. Sektörün önde gelen isimlerinden CZ, açtığı davada Bloomberg’in etkili ve büyük bir mecra olduğunu ve karalama haberlerinin nefret yaydığını ve CZ'nin imajını zedelediğini vurguladı.

Dava ayrıca, Bloomberg'in yanlış raporlaması nedeniyle CZ'nin yaşamak zorunda kaldığı utanç ve sıkıntıyı da değindi.

Binance ve Bloomberg

Dava, şirketin ilgili karalayıcı raporu kaldırması ve CZ'den resmi bir özür dilemesini istiyor. Ayrıca meydana gelen zarar için bir tazminat talebi de bulunuyor. 2017 yılında kurulan kripto para borsası 5 yıl içinde etkileyici bir büyüme yaşadı. Borsa geçtiğimiz günlerde beşinci yılını kutladı. Son zamanlarda, borsa, tutulan en yüksek bitcoin sayısı için Coinbase'i geçti. Beşinci yıl sebebiyle 13 Bitcoin/İtibari Para paritesinde işlem ücretini sıfırlayan Binance oldukça hacimli günler yaşadı. Binance, şirketler çalışanları işten çıkarırken ve ayakta kalmak için mücadele ederken bile kripto kışında dayanıklılığını kanıtladı. CZ’nin bu karalayıcı raporu bu denli dikkate alıp dava açmasının diğer bir sebebi Bloomberg tarafından ortaya atılan BNB sızıntısı olabilir. Binance Coin (BNB) fiyatının değer kaybetmesine neden olan haberde SEC’in dava açmak için BNB’yi incelediğinden bahsediliyordu. Sonrasında CZ yaptığı açıklamada henüz dava açılmadığını ve SEC ile görüşmelere devam ettiklerini söyledi.
Read Entire Article