Sıcak Gelişme: Binance CEO’sundan Soruşturma Açıklaması!

2 years ago 94

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance’ın CEO’su soruşturma açıklamasında bulundu. Yakın zamanda SEC’in Binance borsasına soruşturma açtığıyla alakalı iddialar ana akımda yankı bulmuştu. Reuters ve Bloomberg’in raporlarının ardından CZ artık konuştu.

Binance SEC Soruşturması

Binance kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) BNB borsa tokeni hakkında "sorular sorduğunu" ancak henüz bir mahkeme celbi ulaşmadığını söyledi. Bu ayın başlarında Bloomberg, SEC'in BNB tokeninin kayıt dışı bir menkul kıymet olup olmadığıyla alakalı bir araştırma yapıldığını duyurmuştu.

CZ, Consensus 2022'sindeki izleyicilere SEC'in Binance ve ürünleri hakkında düzenli olarak sorular sorduğunu ve borsanın yetkililerle düzenli temas halinde olduğunu söyledi. Sahnede CZ, Binance'in mahkemeye çağrıldığını söylemedi, sadece SEC ile temas halinde olduklarını açıkladı. SEC, daha önce yaptığı gibi soruşturma aşamasıyla alakalı (eğer varsa) bir yorum yapmıyor. Ayrı olarak Binance, Adalet Bakanlığı, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve İç Gelir Servisi tarafından soruşturma altında.

CZ ayrıca bir banka hesabı olmasına rağmen düzenli olarak kullanmadığını söyledi.

Binance Kurucusunun Açıklamaları

LUNA çöküşüne değinen CZ, bunun bir ponzi veya aldatmaca olmadığını sadece bir felaketle sonuçlanan başarısızlık olduğunu düşünüyor. Çin hükümetiyle aralarında herhangi bir bağ olmadığını açıklayan Binance CEO’su Çin borsası olmadıkları söyledi. Düzenlemelerin önemine ve bankalarla kripto para borsaların uyum içinde çalışmaları gerektiğine değinen CZ, daha fazla insana ulaşmak için buna ihtiyacımız var dedi.

“Halen mükemmel bir düzenleme yok. Rahat olmalı ve endüstrinin nasıl büyüdüğünü görmeliyiz. Binance birleşme ve satın alma faaliyetlerini artırıyor, dünyanın her yerinde düzenleyicilerle uyum içinde olmalıyız”.

Binance CEO’su ayrıca kripto paraları internetin ilk günlerine benzetti.

“Henüz kripto paralar için erken dönemdeyiz. E-ticaret internetin ilk döneminde bugün ki gibi harika çalışmıyordu. Fakat hızla gelişti, Kuzey Kore’ye bakın onlar interneti benimsemediler ve şimdi de bu haldeler”.

Changpeng Zhao, Consensus 2022’nin kapanış konuşmasını yaptı.

Read Entire Article