Sıcak Gelişme: Bir Kripto Para Şirketi Daha Kısıtlamaya Gidiyor!

2 years ago 83

Kripto paralar olağanüstü günler, haftalar hatta aylar yaşıyor. Birçok kripto para şirketi kısıtlamalara gidiyor. FTX CEO’su SBF’in yaptığı “iflas gizleyen birçok kripto para şirketi var” açıklamasından sonra bir şirket daha kısıtlamalara gidiyor. Yatırımcıların bu süreçte likidite sorunu yaşamayacağını düşündüğü platformları kullanması veya soğuk cüzdanlara geçiş yapması iyi bir seçenek olabilir.

CoinLoan Para Çekme

Kripto destekli krediler sunan bir platform olan CoinLoan, şirketin Pazartesi günü yaptığı duyuruda, mevcut piyasa kargaşasının ortasında borç verenler için para çekme limitini geçici olarak düşürdüğünü söyledi. Avrupa’da hizmet veren kripto borç vereni, çeşitli finansal sıkıntı türlerinde birkaç yüksek profilli kripto işletmesiyle para çekme işlemlerini kısıtlamak için sektördeki en son marka oldu.

[caption id="attachment_165635" align="aligncenter" width="1229"] CoinLoan, yatırımcılar varlıklarını stake ederek itibari para birimi cinsinde çift haneli yıllık kazanç vaat ediyordu.[/caption]

Açıklamanın detayları şöyle;

“Faiz Hesaplarına ödediğimiz faiz, diğer platform kullanıcılarına aşırı teminatlı krediler vererek elde ediliyor. Bu nedenle, bazı durumlarda, Faiz Hesaplarından varlıkların tamamen çekilmesinin tahmini tarihi, kredinin kapanmasından sonra değil, önce gelir”.

Bu nedenle şirket, "fon akışlarını dengelemek ve likidite kaynaklı kesintileri önlemek için" para çekme limiti koydu. Kullanıcılar bugün itibariyle günlük 5.000 dolar para çekebilecek.

Şirket ayrıca LUNA veya 3AC çöküşünden etkilenmediğini kısıtlamanın bu olaylarla direkt bir bağlantısı olmadığını da açıkladı.

Kripto Para Soğuk Cüzdan

Özellikle belli bir rakamın üzerinde varlığı olan ve aktif olarak borsalarda işlem yapmayan yatırımcılar için en iyi seçenek soğuk cüzdanları kullanmaktır. Ledger gibi fiziksel cüzdanlara taşınan varlıkların hakimiyeti tamamen sizde olduğu için bu tarz kısıtlamalardan korunursunuz. Orta ve küçük ölçekli kripto para borsası veya lending platformlarıyla alakalı dolaşan FUD daha büyük olaylara gebe olabilir. Bu platformlar hali hazırda ciddi likidite krizleri yaşamıyor olsa da daha fazla yatırımcının varlıklarını soğuk cüzdanlarına taşıması bu platformları zayıflatacaktır.

Güvenilir olduğuna inandığını platformlarda işlem yapabilirsiniz ancak risk almak istemiyorsanız soğuk cüzdanlar iyi bir alternatiftir. Voyager, Celsius, BlockFi, CoinFlex ve CoinLoan sonrasında daha fazla şirketin benzer adımlar atmayacağının bir garantisi bulunmuyor.

Read Entire Article