Sıcak Gelişme! Boris Johnson İstifa Etti: İşte Kripto Sektörünü Endişeye Düşüren Gelişme!

2 years ago 93

 İngiltere'de Johnson hükümeti peş peşe gelen istifalarla sarsıldı. Sağlık ve Maliye bakanlarının istifalarından sonra bazı bakan yardımcıları da görevlerinden ayrıldı. Hükümetteki toplam istifa sayısı 42'e yükseldi. Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderliğinden istifa etti. Peki, bu istifa krizi kripto para sektörünü etkiler mi?

Sunak ve Glen İsitifa Etti: Kripto Sektörü Yasta

Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Hazine Bakanı Yardımcısı Glen, Birleşik Krallık'ı dünyanın kripto merkezi yapma misyonu edinmiş politikacılardı. Sektörün en çok güvendiği iki politikacı ayrıca, bu yılın başlarında İngiltere'nin kripto para dostu regülasyonu için eksiksiz bir plan hazırlamışlardı. Bununla birlikte, her iki isim de istifa ederken, kripto savunucuları, hükümetin kripto planlarına devam edip etmeyeceği konusunda endişeli. İngiliz kripto endüstrisi grubu CryptoUK başkanı Ian Taylor şunları söyledi:

Ne yaptığınızı bilmeden etkili politika yazamazsınız. Her iki politikacı da sektörün dinamiklerini yakından takip ediyordu. Malesef tekrar başa döndük.

Maliye Bakanı olarak Rishi Sunak'ın yerine Nadhim Zahawi geçti. Ancak Taylor, stabilcoinlerin düzenlenmesini içeren kripto para düzenlemelerinin beklenenden daha uzun süreceğine inanıyor. İngiltere hükümeti, ülkenin en büyük kripto destekçisi John Glen'in yerine gelecek ismi henüz açıklamadı. Glen, kripto endüstrisi ve düzenleyiciler arasındaki boşluğu kapatmada etkili oldu. Bağımsız bir fintech strateji danışmanı olan Sarah Kocianski, Bloomberg'e şunları söyledi:

Glen, nispeten uzun bir süredir fintech alanındaki en etkin isim oldu. Bugune kadar birçok konunun netlik kazanmasında katkısı oldu. Görevini kim devralırsa, muhtemelen çok daha az sektör deneyimi olacak ve bu da onun misyonunun doldurmasını zorlaştıracak.

İngiltere Merkez Bankası'ndan Kritik Uyarı

Yeni gelen isimler, kripto para piyasasından 2 trilyon doların buhar olduğu bir dönemde son zamanlarda daha katı kurallar talep eden İngiliz merkez bankasıyla uğraşmakta da zorlanacak. Banka, son raporunda yine uyarıda bulundu. İngiltere Merkez Bankası, iki gün önce yaptığı açıklamada kripto paralardaki düşüşün kırılganlığı artırabileceğini ancak genel olarak finansal istikrar riskini ortaya çıkarmayacağını belirtti. Banka, riskin boyutuna işaret ederek finansal istirar açısından küresel çapta bir endişenin meydana gelmeyeceğini yineledi.

Terra (LUNA) krizine de atıfta bulunan banka, yatırımcıların bazı stabilcoin’lere olan güveni önemli ölçüde zayıfladığını açıkladı. Piyasadan 60 milyar doların silinmesine neden olan kriz sonrası, yatırımcı güveni büyük oranda zedelenmişti. Bankaya göre kripto para sektörünün daha fazla düzenlemeye ve yasa çerçevesine ihtiyacı var.

Read Entire Article