Sıcak Gelişme! Celsius İflas Bayrağını Çekti! Müşterilere Kötü Haber!

2 years ago 92

Kripto para piyasasında yaşanan krizden en çok etkilenen şirketlerden birisi olan Celsius Network,  para çekme işlemlerini dondurduktan bir ay sonra, New York’un Güney Bölgesi’nde Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

Müşteriler, Paralarını Geri Alamayabilir!

İflas başvurusunda bulunan şirketin hüküm ve koşullarına göre müşteriler, paralarını geri alamayacaklar. Celsius'un yönetmeliğine göre, şirket iflas ederse, tasfiyeye girerse veya yükümlülüklerini ödeyemezse dijital varlıklar geri alınamayabilir. Şirketin anlaşma belgelerinde şu maddeye yer veriliyor:

Celsius'un iflas etmesi, tasfiyeye girmesi veya yükümlülüklerini başka bir şekilde ödeyememesi durumunda, kazanma veya ödünç alma hizmeti kapsamında teminat olarak kullanılan  dijital varlıklar geri alınamayabilir.

Ayrıca, kullanıcıların paralarını geri almak için Celsius üzerinde herhangi bir yasal seçeneği veya hakkı olmayabilir. Ancak Celsius, geçerli yasalar kapsamında zor bir süreçten geçecek. Ayrıca, iflasla ilgili şartlar, Celsius hesaplarındaki ve saklama cüzdanlarındaki tüm dijital varlıkların toplam kaybına işaret ediyor. İflas başvurusunda bulunan şirket ve yan kuruluşları, toplam 50 alacaklıyı açıkladı. Son alacaklı 5.588.694 dolar alacağı olan bir müşteri. Diğer müşteriler veya mevduat sahipleri hakkında detaylı bilgi eksikliği bulunmuyor. Bazı alacaklılar arasında Pharos USD Fonu, SP Pharos Fonu SP, Sam Bankman-Fried'in sahibi olduğu Alameda Research, B2C2 Ltd, Covario AG ve Invictus Capital bulunuyor.  Soruları olan müşteriler şirketle iletişime geçebilir ve daha fazla bilgi isteyen hissedarlar  Stretto ile iletişime geçebilir.

CEL, Sert Çakıldı!

CEL fiyatı, duyurudan sonra 0.95 dolardan 0.45 dolara düştü. Altcoin, an itibariyle 0,55 dolardan görüyor. Blockchain veri firması Zapper'a göre Celsius, Maker, Aave, ve Compound  1 milyar doların üzerinde DeFi kredisi ödedi. Şirket elinde 167 milyon dolar nakit olduğunu ve bunu operasyonlara devam etmek için kullanmayı teklif ettiğini söylüyor. Stake edilen Ethereum (stETH) varlıkları, USDC kredisini tamamen Aave'de ödedikten sonra Coinbase Custody'ye satıldı. Coinbase Custody'nin CEO'su Ryan Bozarth, Celsius'tan indirimli olarak stETH aldıklarını ima ediyor.

İflas başvurusu hakkında yorum yapan Celsius CEO'su Alex Mashinsky şunları söyledi:

Bu karar, topluluğumuz ve şirketimiz için en doğru olanı. Celsius'u bu süreçte yönetecek güçlü ve deneyimli bir ekibimiz var. Celsius'un tarihine baktığımızda, bu kararı kararlılık ve güvenle hareket etmenin topluma hizmet ettiği ve şirketin geleceğini güçlendirdiği belirleyici bir an olarak göreceğimizden eminim.

Read Entire Article