Sıcak Gelişme: DeFi Tabanlı Altcoin’e Hack Saldırısı: Fiyat Sert Düştü!

2 years ago 99

Son zamanlarda, Merkeziyetsiz Finans  (DeFi) platformları, siber suçlular için oldukça yaygın bir hedef haline geldi. Önde gelen Defi tabanlı bir altcoin, hack saldırısı sonrası büyük oranda değer kaybetti.

Inverse Finance (INV), 1.2 Milyon Dolar Kaybetti

DeFi tabanlı Inverse Finance'in 1.2 milyon dolarlık kayıpla sonuçlanan saldırıya uğradığı bildirildi. Platform, Twitter hesabında DOLA stablecoin varlıklarının para piyasası Frontier'den kaldırıldığını söyledi. Şirket, hiçbir kullanıcı fonunun alınmadığını, risk altında olmadığını ve olayı araştırdığını da sözlerine ekledi. Ancak bazı Twitter kullanıcılarının zincir üzerindeki verilere atıfta bulunan raporları, platformdan en az 1,2 milyon dolar çalındığını gösteriyor. Fonların kullanıcı cüzdanlarından olup olmadığı ise henüz belli değildi. DeFiyst'e göre, saldırıda 53 Bitcoin ve 100.000  Tether çalındı. Hacker daha sonra tokenleri Uniswap aracılığıyla sattı ve parayı kripto mixer Tornado Cash'e gönderdi. Bu, Inverse'in iki ay içinde karşılaştığı ikinci hack olayı.

Nisan ayının başlarında, bir saldırganın protokolün yönetim tokeni INV'nin fiyatını manipüle etmesinin ardından, Inverse, 15 milyon dolar kaybetmişti. Kullanıcılar, her iki saldırı sırasında da benzer yöntemin kullanıldığı göz önüne alındığında, platformu güvenlik konusunda sorumsuzsuz olmakla eleştirdi. INV fiyatları da haberin ardından yaklaşık %7 düşerek 82.30 dolarlık rekor düşük seviye yakınında işlem gördü. Saldırı, DeFi'nin şimdiye kadarki en kötü krizlerinden biriyle karşı karşıya kalmasıyla aynı zamana denk geliyor.

DeFi, Zor Günler Geçiriyor

DeFi, Terra'nın Mayıs ayındaki çöküşünün etkilerini hala atlatamadan, yeni krizler yaşamaya devam ediyor. Three Arrows Capital ve Celsius'un potansiyel tasfiyeleri potansiyel olarak kripto para borsasında büyük bir düşüşe neden olabilir. Tokenin DeFi'de teminat olarak kapsamlı kullanımı göz önüne alındığında, Lido-Staked Ethereum'un Ethereum'a olan değerini kabetmesi, bu belirsizliğin temel nedeni olabilir. Lido, MakerDAO, Curve ve Aave gibi büyük platformlar bu tasfiyelere maruz kalıyor ve pozisyonlar kapatılırsa ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalabilir. MakerDAO, kendisini yaklaşan çöküşten korumak için bazı adımlar attı.

DeFi sektörünün ivme kazanmasıyla ile birlikte bu alandaki hack saldırıları da çoğalmaya başladı. DeFi, hem çalınan fonlardan hem de kripto dolandırıcılığından muzdarip. Geçen yıl, 3 milyar dolardan fazla dijital varlık çalındığı bildirildi

Read Entire Article