Sıcak Gelişme! Dev Kripto Para Borsasından Heyecan Yaratan Hamle: Yüzde 30!

2 years ago 81

 BTC'nin Kullanım Durumları Güçleniyor

Kripto para piyasasının çalkantılı bir dönemden geçmesine rağmen, bazı şirketler ve borsalar güçlerine güç katmaya devam ediyor.

 FTX, SkyBridge’in Yüzde 30 Hissesini Satın Alacak

CNBC'nin haberine göre, milyarder Sam Bankman-Fried liderliğindeki kripto para borsası FTX'in yatırım kolu olan FTX Ventures, açıklanmayan bir miktar karşılığında SkyBridge Capital'in %30 hissesini satın alacak. SkyBridge, FTX’in yatırımından elde edilen fonun bir kısmını, bilançosunda tutmak için kullanacakken 40 milyon dolarlık kripto yatırımını ise şirket yatırımlarına devam etmek için kullanacak. SkyBridge'in odak noktası, tarihsel olarak geleneksel koruma fonları olmuştur, ancak son boğa döngüsü sırasında şirket kripto paralara yöneldi.

Şirket, Temmuz ayında, kripto  para şirketlerine yatırım yapmak için Web3'e özel bir fon planladığını bildirdi. O zamanki raporlara göre, fonla ilgili resmi duyuru 12 Eylül'de SkyBridge'in yıllık konferansında yapılacak. Firma ayrıca Nisan ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Dosyasına göre yaklaşık 7 milyon dolar  toplayan Bitcoin madenciliğine yatırım yapmak için yeni bir yatırım aracı başlattı. FTX, ayı piyasasında da güç kazandı ve Voyager Digital ve BlockFi gibi kriz yaşayan firmaları kurtarma teklif etti. Bankman-Fried, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, risk alarak para kaybetmekten korkmadığını söyledi.

Anthony Scaramucci: Düşüşü Fırsat Bildik!

Hisse senetleri ve kripto para piyasalarındaki endişe devam ederken, geçtiğimiz haftalarda CNBC’nin Squawk Box isimli ekonomi programına konuk olan Anthony Scaramucci, kripto yatırımcılarına cesaret verici sözler söyledi. Scaramucci, makro ekonomik şartları hafife almadığını ve durumun ciddiyetinin farkında olduğunu vurgularken, kripto para piyasasında yaşanan bu kaotik sürecin geçici olduğuna inenıyor.

Yönetici, yatırımcıların akıllı davranmalarını ve oluşan panik havasından etkilenmemelerini tavsiye etti ve şunları ekledi:

  Bu düşüşü bir fırsat olarak değerlendirdik ve daha fazla Bitcoin ve Ethereum aldık. Ayı piyasası hiçbir yatırımcıyı korkutmamalı. Şu anda piyasa yönelik eşi benzeri görülmemiş bir baskı var. Böylesi bir ortamda  kimse kontrolünü kaybetmemeli.  Celsius, tıpkı Terra krizi  gibi piyasaya baskı uyguluyor. Bu kasırga geçtiğinde insanlar bu günleri hatırlayıp, ”keşke daha fazla para olsaydı da daha fazla Bitcoin” alsaydım diyecekler.

Read Entire Article