Sıcak Gelişme: Dev Kripto Para Borsasının 8 Milyar Dolarlık Alım Planı!

2 years ago 104

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşün en büyük kazananlarından biri bu kripto para borsası olmuştu. Şimdi de 8 milyar dolarlık bir bütçeyle dev bir şirketi almayı planlıyorlar. Elbette bu borsa SBF tarafından yönetilen FTX’tir. LUNA ve 3AC krizlerinde adını sıkça duyduğumuz Alameda’nın da sahibi olan SBF şimdi de bir başka kripto şirketini radarına aldı.

FTX, Robinhood'u Satın Alabilir

Bloomberg News raporlarına göre, Sam Bankman-Fried'in kripto para borsası FTX, Robinhood Markets Inc.'i satın almak için araştırma yapıyor. İçeriden kaynaklara dayandırılan habere göre henüz satış kesin değil ve taraflar görüşmelere devam ediyor. Ancak söylentinin yayılmasıyla birlikte Robinhood hisseleri %18 civarında artış yaşadı.

Bloomberg'in FTX'in popüler hisse senedi alım satım uygulamasını satın almayı planladığını bildirmesinin ardından Robinhood yatırımcıları heyecanlandı. Haberin gerçekleşme ihtimali çok sayıda yatırımcının HOOD hissesi almasına sebep oldu. Şirketin hissesi, kazanç kayıplarını açıkladığı için önemli ölçüde düşüş yaşamıştı ve yazı hazırlandığı sırada 9,12 dolardan alıcı buluyor. Bahsedilen rapora göre, potansiyel satın alma hala çok erken bir aşamada.

FTX Bu Süreçte Güçlendi

SBF tarafından kurulan FTX borsası kripto paralarda aylardır devam eden düşüşten kazançlı çıkmışa benziyor. Şirket bazı reklam anlaşmalarını askıya almış olsa da BlockFi ve Voyager kredileriyle 3AC çöküşünden zarar gören şirketleri kurtararak bunlara ortak olmanın alternatif yollarını arıyor. SBF, aynı zamanda Alameda’nın da sahibi ve LUNA çöküşü dahil birçok şüpheli süreçte bu şirketin adını çok fazla duyduk.

Twitter’daki bazı isimlere göre Alemeda, zafiyet gördüğü platformlara elindeki maddi güç ile saldırarak oluşan kaostan para kazanmanın yollarını buldu. Buradan elde edilen kazançların bir kısmı ise alanında ciddi müşteri kitlesine ulaşmış şirketlerin satın alınması ve kredi destekleri sağlanabilmesi için kullanılıyor.

Bitcoin, hisse senedi piyasalarının negatif açılışı sebebiyle akşam saatlerinde 20.500 dolara düştükten sonra yeniden 20.800 doların üzerine çıktı. Çarşamba günü yapılacak FED açıklaması ve gelecek enflasyon verisi fiyatın yönünde belirleyici olacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article