Sıcak Gelişme: Dev Kripto Para Şirketinden Şok İstifa!

2 years ago 98

ABD borsaları negatif açıldı ve Bitcoin 23.600 dolardan alıcı buluyor. Kripto paralarda düşüş başladı. Kısa süre önce ise dev kripto para şirketinden kötü haber geldi. Yaşanan kripto kışı sebebiyle kazançları düşen Genesis önemli bir istifaya şahit oluyor. Peki istifanın detayları neler? Kripto para şirketlerini neler bekliyor?

Kripto Para Şirketi İstifa

Genesis CEO'su, kripto para şirketinin işgücünü azaltma planının ardından istifa etti. Hali hazırda COO görevinin üstlenen Derar Islim, Michael Moro ayrılırken geçici CEO olacak. Three Arrows krizinin kripto devlerinin ciddi anlamda etkileyeceğini söylemiştik. Birçok borsa ve şirketten sonra Genesis de personellerini %20 azaltıyor. Genesis, iflas etmiş hedge fonu Three Arrows Capital ve piyasadaki genel düşüş sebebiyle ciddi yara almıştı.

[caption id="attachment_173252" align="aligncenter" width="945"] Michael Moro[/caption]

New York merkezli şirket, Çarşamba gününden itibaren maliyetleri azaltmak için 260 kişilik iş gücünün %20'siyle yollarını ayıracağını açıkladı. Genesis yaptığı açıklamada, Operasyon Direktörü Derar’ın geçici CEO olarak görev alacağını açıkladı.

Geçiş sürecinde Moro, danışman olarak görev almaya devam edecek. Şirket, SAC Capital ve Point72 Asset Management'ın eski başkanı Tom Conheeney'in yönetim kurulu üyesi ve kıdemli danışman olarak katılacağını da açıkladı. Derar Islim şunları söyledi; “Bugün duyurduğumuz değişiklikler ve yatırımlar, müşterilerimizin ihtiyaçlarını bugün ve gelecekte karşılamak için hizmetlerimizi genişletmeye devam ederken, operasyonel mükemmelliğe olan bağlılığımızı teyit ediyor".

3AC İflasının Etkileri

Genesis, Three Arrows'un (3AC) çöküşüyle birlikte en büyük alacaklılardan biri oldu. Fakat Zhu Su yönetimindeki kripto hedge fonu 3AC için umut yok. Şirketin tüm varlıklarını tükettiği ve ciddi miktarda borçla iflas ettiği zaten biliniyor. Şirket Three Arrows'a karşı 1,2 milyar dolarlık dava açtı. Genesis, kripto para piyasasındaki en büyük kurumsal borç verenlerden biridir. Şirket geçen hafta, ikinci çeyrekte yeni kredi kullanımının önceki döneme göre %9 düşüşle yaklaşık 40 milyar dolara düştüğünü söyledi. CoinMarketCap'e göre, kriptonun piyasa değeri bu yıl %50 düşüşle yaklaşık 1,1 trilyon dolara indi. 3AC’nin iflası Genesis gibi çok sayıda şirketi direkt veya dolaylı olarak ekledi. Ancak Genesis ekibi enseyi karartmıyor. Son olarak istifa eden Michael Moro şunları söyledi; “2013 yılında ilk OTC Bitcoin alım satım masasını başlattığımızdan beri, sofistike yatırımcılar dijital varlıkları için likidite, borç verme ve saklama hizmetlerinden yararlanmaya Genesis’e geldi. Neredeyse on yıldır Genesis'e liderlik etmek benim için bir onurdu ve şirketin bir sonraki büyüme aşamasını desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyorum”.
Read Entire Article