Sıcak Gelişme: Elon Musk’a Kripto Parayla Ödeme Sorusu! Ne Dedi?

1 year ago 73

Elon Musk birkaç dakika önce mavi tik almak isteyen kullanıcılar için önemli bir duyuru yaptı. Daha önce paylaşılan bilgiye göre mavi tik sahibi doğrulanmış kullanıcılar aylık 20 dolar ücret ödemek zorunda kalacaktı. Ancak Musk bunu 8 dolara düştü. Peki kripto para sorusuna ne cevap verdi?

Twitter Mavi Tik Ücreti

Elon Musk birkaç dakika önce mavi tik almak isteyen kullanıcıların 8 dolar karşısında (aylık) buna erişebileceğini duyurdu. Ayrıca ülkelerin alım gücüne göre bu ücretin değişkenlik göstereceğini de açıkladı. Bir kullanıcılar 8 dolarlık ödemenin kripto paralarla yapılıp yapılamayacağını sordu. Elon Musk ise şimdilik sadece bu paylaşımı beğenmekle yetindi. Henüz beğeni dışında bir cevap vermiş değil. Soruyu Elon Musk’ın beğenmesinin ardından DOGE fiyatı 0,14 dolara iğne attı. İlerleyen dakikalarda kripto para yatırımcılarının çoğu teknik analizden daha fazla Elon Musk’ın paylaşımlarını takip edecek gibi görünüyor.

Elon Musk'ın tüm kullanıcılar için eşit bir oyun alanı oluşturma vizyonu doğrultusunda, sosyal medya şirketi yeni bir politika getirmeyi öneriyor. Önemli bir husus, Twitter Blue abonelerinin, abone olmayanlara kıyasla yalnızca yarısı kadar reklam alacak olmasıdır.

Twitter Botları Bitecek Mi?

Birkaç dakika önce Michael Saylor son adımın kripto para botlarını bitireceğine dair bir yorumda bulundu. Musk ise bu yoruma katıldığını ve botların bu yöntemle bir miktar azalacağını söyledi. Mavi tikli kullanıcılar yanıtlarda, bahsedenlerde ve aramada öncelik elde edecekler. Bu hamle, platformdaki spam ve dolandırıcılıkla ilgili içeriğin ortadan kaldırılmasında kilit rol oynayabilir. Ayrıca, abonelere Twitter'da uzun video ve ses içeriği yayınlama erişimi verilecek.

Elon Musk içerik üreticilerin yeni süreçte kazanç elde edebileceği müjdesini de verdi. Şimdilik abonelik sistemini duyuran Twitter CEO’su Musk önümüzdeki saat veya günlerde bu ödemenin BTC, DOGE gibi bazı kripto paralarla yapılabileceğini de ilan edebilir. Büyük bir Dogecoin destekçisi olduğu biliniyor ve daha önce birçok kez Dogecoin’i platforma entegre etme planını doğruladı. Bugün Binance CEO’su CZ ise BTC ve DOGE dışında diğer kripto paraların da platforma entegre edilmesinin faydalı olacağını açıkladı. Binance, Twitter anlaşmasına 500 milyon dolar ayırdı ve yatırımcı konumunda bulunuyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article