Sıcak Gelişme: Ethereum Balinalarının Yeni Hedefi Burası!

2 years ago 74

Ethereum balinalarının genellikle popüler memcoin Shiba Inu'ya önemli miktarda yatırım yaptıkları bilinmekte. Ancak, bu sefer balinalar DeFI protokolüne (Bone) büyük yatırımlar yaparak ilgilerini yeni bir boyuta taşımışlar gibi görünüyor.

Balina izleme web sitesi WhaleStats, 25 Eylül'de Shiba Inu'nun BONE'unun en çok kullanılan akıllı sözleşmelerden biri olduğunu tweet'ledi. Son 24 saat içinde en büyük 1000 ETH balinasının işlemleri incelendiğinde bu durum dikkat çekti.

Seçilecek bir kemik

Ethereum balinaları bir süredir Shiba Inu Token'ına ilgi gösteriyor. Ancak, balinaların yalnızca token'a değil, aynı zamanda tüm ekosisteme de yatırım yaptığı görülüyordu. Shiba Inu'nun DeFi alanına olan ilginin artmasıyla, yalnızca Shiba Inu'nun fiyatı büyümeyecekmiş gibi görünüyor. Bunun dışında genel ekosisteminin de bir buna bağlı olarak büyümesi mümkün olabilir. Balinalar ilgilerini göstermiş olsa da, Shiba Inu'nun DeFi alanının büyümesi için hala yapılması gereken çok şey var.

Ayrıca, Shiba Inu'nun DeFI protokolü ShibaSwap'ın toplam kilitlenmiş değerinde (TVL) de hafif bir düşüş görüldü. Eylül ortasından bu yana, Shiba Swap'ın TVL'si 25 milyon dolar değer kaybetti. Hacim ve ücretler de geçtiğimiz ay düşüş gösterdi. Hacim 30 Ağustos'ta 61,53 milyon dolar iken 25 Eylül'de 9,86 milyon dolara düştü. Ancak, protokole sağlanan likidite son birkaç gün içinde 33,78 milyon dolardan 36,05 milyon dolara çıkarak küçük de olsa bir büyümeye tanık oldu.

Buna ek olarak, Bone'un sosyal medyadaki varlığı, geçen hafta hem etkileşimleri hem de bahsettiği kişiler %4 oranında değer kaybettiği için düşüşteydi. Dolayısıyla, balinaların son zamanlarda gösterdiği ilginin Shiba Inu'nun kötü durumdaki DeFI büyümesine yardımcı olup olamayacağını göreceğiz. Balina hareketleri Shiba Swap'ın durumunu iyileştirmeyi başarırsa, SHIBA'nın fiyat avantajlarından yararlanma olasılığı bulunuyor.

SHIB Şu Anda Ne Durumda?

Yazım zamanında SHIB 0,00001141 dolardan işlem görüyordu ve memecoin son 24 saat içinde %3,2'lik bir artış kaydetti. Shiba'nın göreceli güç endeksi (RSI), yukarı yönde hafif bir hareket gerçekleştirdi ve 50 çizgisinin hemen altında durdu.

Bu hareket, sıfır çizgisinin altında olmasına rağmen yeşil renkte yanıp sönen Müthiş Osilatör (AO) tarafından da teyit edildi. Ancak 0,06 seviyesinde bulunan CMF göstergesi gelecekte hafif bir yükseliş hareketi olabileceğini ima ediyor olabilir. Shiba Inu'nun metaverse'deki gelişmeleri gibi diğer faktörler de yatırımcıların daha iyi kararlar almasına yardımcı olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article