Sıcak Gelişme: Ethereum The Merge Öncesi İlk Güncelleme Olan Bellatrix Gerçekleşti

2 years ago 86

Ethereum'un (ETH) merakla beklenen The Merge güncellemesi öncesindeki ilk önemli güncelleme olan Bellatrix güncellemesi TSİ 14.40'da 144896 epoch'da gerçekleşti.

Bellatrix Güncellemesi

Ethereum ağını The Merge'ye götürecek ilk önemli güncelleme olan Bellatrix güncellemesi bugün TSİ 14.40'da 144896 epoch’da Beacon Chain üzerinde gerçekleşti. Bellatrix güncellemesi, Beacon Chain‘inin (konsensus katmanı) Ethereum Mainnet (yürütme katmanı) ile birleşmesi için ilk hazırlık aşamasını tamamlıyor. Güncellemenin ardından tüm düğümlerin (nodes) Ethereum Blockchain'indeki blokları başarılı bir şekilde doğrulamaya devam edebilmeleri için istemcilerini güncellemesi gerekiyor.

The Merge öncesi Ethereum ağı için bir sonraki güncelleme, yürütme katmanında gerçekleşecek olan Paris güncellemesi olacak. Paris güncellemesinin 13-15 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleşmesi beklenen The Merge takip edecek.

Ethereum The Merge

Ethereum Blockchain’in lansmanından bu yana aldığı en önemli güncelleme olacak olan The Merge’ye 10 günden daha az bir süre kaldı. 13-15 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen The Merge güncellemesi ile Ethereum ağı, iş kanıtından (Proof of Work) hisse kanıtı (Proof of Stake) algoritmasına geçecek. Bu geçişle birlikte ağın güvenliği için artık madenciler yerine ETH stake edenlerle sağlanacak.

Detaylar geliyor...

Read Entire Article