Sıcak Gelişme: İflasın Eşiğindeki Celsius için Şok Suçlamalar!

2 years ago 97

Kripto para piyasalarındaki düşüşlerden olumsuz şekilde etkilenen ve ciddi likidite sorunuyla karşı karşıya kalan merkezi kredi verme platformu Celsius'un eski bir çalışanı, şirket için şok suçlamalarda bulundu.

Eski Çalışandan Şok Suçlamalar

Bloomberg'in ulaştığı mahkeme kayıtlarına göre, eski Celsius çalışanı şirketi piyasaları manipüle etmekle suçladı. Üstelik eski çalışanın şirkete yönelik suçlamaları bununla sınırlı değil. Şirketi, kendi token'ı olan CEL'in fiyatını şişirmek için müşteri mevduatlarını kullanmakla da suçluyor.

Eski Celsius çalışanının şirket için yaptığı suçlamalar oldukça dikkat çekici ve merkezi kredi platformunun doğrudan doğruya dolandırıcılık yaptığı yönünde. Öyle ki, likidite sorunuyla karşı karşıya kalan Celsius'un önceki mevduat sahiplerine ve alacaklılara geri ödeme yapmak için yeni mevduat sahiplerinin fonlarını kullandığı ve bunun için çift haneli faiz oranları sunmaya başladığı da suçlamalar arasında yer alıyor.

Şirketin Tasfiye Riski Azalıyor

12 Haziran'dan bu yana platformdan para çekme işlemlerine izin vermeyen kripto para kredi ve faiz platformu Celsius, 5 Temmuz'da merkeziyetsiz kredi protokolü Maker’a olan borcunun 120 milyon dolarını üç işleme bölerek ödemiş, tasfiye riskini iyiden iyiye azalttı.

Şirketin yaptığı son borç ödemesi ile tasfiye olma durumu Bitcoin fiyatının 5 bin doların altına, 4 bin 966 dolara inmesi durumunda gerçekleşecek. Bu da güncel fiyatlarla en büyük kripto paranın yüzde 77 oranında düşmesi durumunda Celsius'un tasfiye olacağı anlamına geliyor. Öte yandan Celsius’un Maker’a hala 82 milyon dolar borcu var. Maker dışında ise DeFi protokollerinden Aave’ye 175 milyon dolar, Compound’a ise 100 milyon dolarlık borçlar söz konusu.

Read Entire Article