Sıcak Gelişme: Instagram 4 Altcoin Seçti!

2 years ago 133

Facebook, Meta ismiyle yeniden markalaştığından beri kripto para ekosistemine yoğun ilgi gösteriyor. Bugün yapılan açıklamalar önemli. Meta CEO’su Mark Zuckerberg uzun süredir konuşulan NFT entegrasyonuyla alakalı tarih verdi. Bildiğiniz üzere, Twitter bir süredir profil resmi olarak NFT’lerin kullanılmasına izin veriyor.

Instagram 4 Altcoin Seçti

Meta CEO’su Mark Zuckerberg Pazartesi günü bir videoda, Instagram’ın bu hafta NFT entegrasyonlarını test etmeye başlayacağını söyledi. Daha önce içeriden alınan bilgiler Ethereum, Polygon, Solana ve Flow ağlarının platform tarafından destekleneceğini söylüyordu. Zuckerberg, hangi blockchainlerde bulunan NFT’lerin Instagram üzerinde kullanılabilir olacağını söylemedi.

Zuckerberg videoda şunları söyledi;

“Sadece metaverse ve Reality Labs çalışmalarımızda değil, aynı zamanda uygulama ailemizde de NFT’ler oluşturmaya başlıyoruz. Yakında benzer işlevleri Facebook’a da getireceğiz”.

Şirket ayrıca, önce Instagram hikayeleriyle uyumlu olacak Spark AR yazılımıyla üç boyutlu, artırılmış gerçeklik NFT’leri üzerinde çalıştığını söylüyor.

Metaverse ve NFT

Artık Web2 dünyasının devleri logo değiştirmekten daha önemli işlere kafa yoruyor. Blockchain tabanlı, VR ve AR destekli yeni sosyal medya platformlarına dönüşmek için mücadeleye aylardır başladılar. Metaverse hedeflerine odaklanan Facebook, şirket ismini bile bu doğrultuda değiştirerek ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Twitter ise büyük dönüşümüne Elon Musk önderliğinde devam ettirecek.

NFT’lerin sayısız kullanım alanı olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan biri de değer deposu olarak tutulmasıdır. Binlerce doları sadece 1 NFT’ye yatıran yatırımcılar bugüne kadar altcoin yatırımlarından daha iyi kazançlar elde etti. Çok daha değerli koleksiyon parçalarını sosyal medyadaki avatarları olarak kullandı. Sadece Twitter bile bu konuda tek başına çok sayıda projenin yüzbinlerce insan tarafından tanınmasına sebep oldu. Artık milyonlardan bahsetmeye başlayabiliriz. Instagram ve Facebook’un oyuna dahil olmasıyla birlikte her yaş grubundan kullanıcı kendisini NFT koleksiyonları ile tanımlayabilecek. BAYC zenginlerin, zenginliklerini göstermelerinde yeni bir araç olacak. Belki de bundan birkaç yıl sonra görümceler eşlerinin kendilerine aldığı koleksiyon parçalarıyla sosyal medyada gösteriş yapacaklar 😊

Artık teknoloji geçmişten çok daha hızlı şekilde gelişiyor. Geçmiş 20 yıla baktığımızda bugün gelinen nokta rüyaların bile ötesinde. Önümüzdeki 5 yıl, bize başka bir rüyanın gerçeğe dönüştüğü günleri getirecek.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article