Sıcak Gelişme: Kripto Neden Paralar Yükseliyor! Bitcoin Yükselişinin Sebebi!

2 years ago 97

Kripto paralar ABD borsalarının açılışıyla birlikte hızlı bir düşüş yaşadı. Ancak yazı hazırlandığı sırada Bitcoin geri dönüyor. Kritik 20.000 dolar seviyesinin yeniden geri kazanan Bitcoin, sallantıda olan kripto şirketlerinden birinin attığı adımı fiyatlıyor. En büyük kripto para birimi için kritik seviye 22.300 ve yarın önemli bir sınav verecek.

Celsius Yem Olacak Mı?

Dev kripto fonlarının yaptığı stETH saldırısıyla birlikte su almaya başlayan Celsius gemisi bu fırtınadan kurtulacağa benziyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay stETH’nin ETH sabiti bozulmuş böylece ciddi miktarda stake edilen ETH (stETH) tutan Celsius likidite sorunlarını aşabilmek için para çekme işlemlerini askıya almıştı. Bu adımı en başlıca sebeplerinden biri platformu kullanan yatırımcıların korkuya kapılarak bir “bankrun” tarzı harekete sebep olma ihtimaliydi.

Celsius halen para çekme işlemlerini aktifleştirmiş değil. Ancak riskli pozisyonlarını güçlendirmeye devam ediyor. Şirketin mevcut durumu ve yaşadığı problemlerle ilgili şeffaf verilere ulaşılamasa da saldırının başladığı günlere göre iyi bir noktada olduğu düşünülüyor.

Kripto Paralar Neden Yükseliyor?

Celsius’un iflastan kurtulma ihtimali kripto para piyasaları için son derece pozitif bir haber olacak. Bu hedefe yönelik atılan adımlar kripto paraların yükselişine sebep oluyor. Celsius ile bağlantılı 25977 numaralı kasada izlenen işlemler, firmanın Pazartesi günü 50 milyon dolarlık Bitcoin kredisini geri ödediğini ve BTC tasfiye fiyatını 8.839 dolara düşürdüğünü ardında 64 milyon dolar daha ödeyerek tasfiye fiyatını 4.900 dolara çektiğini duyurmuştuk. Yazı hazırlandığı sırada ise yaklaşık 41 milyon dolar daha ödeme yapan şirket, Bitcoin tasfiye fiyatını 2.700 dolara kadar düşürdü. Yani Bitcoin fiyatını düşürerek yaklaşık 1,8 milyar dolarlık kayıp yaşatmak isteyen avcıların hayalleri imkansıza doğru yol aldı.

Şu anda Celsius'un kasasında 23.962 WBTC (1,8 milyar dolar) teminat ve 41 milyon dolarlık ödenmemiş kredi bulunuyor. Ancak, geri ödemelerin ardından teminatlandırma oranı yaklaşık %600 artarak kredi verenler için daha az riskli seviyeye yükseldi.

Kripto para piyasalarındaki yükselişin diğer bir sebebi ise kapanışa yakın %1,3 artış yaşayan Nasdaq borsasıdır. Ancak yarın akşam saat 21:00’da açıklanacak FOMC tutanakları yeniden satış baskısını artırabilir. Yatırımcıların düşüş ihtimaline hazırlıklı olması gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article