SICAK GELİŞME: Kripto Para Borsalarına Terra (LUNA) Baskını!

2 years ago 89

Terra soruşturması Güney Kore'deki kripto para ekosistemine sorun çıkarmaya devam ediyor. Gelen son haberler, ülkedeki yetkililerin yaptıkları son hamlelerle soruşturmayı bir adım ileri taşıdığını gösteriyor. Soruşturmada Terraform Labs yönetimi hakkındaki dolandırıcılık iddiaları üzerine yoğunlaşılmış durumda.

Güney Koreli Borsalara Baskın

Gelen son haberlere göre, savcıların emrinde ve gözetiminde bugün erken saatlerde birkaç kripto para borsasına baskın düzenlendi. Baskınların, Terra ağının çökmesiyle ​​bağlantılı olan dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olduğu aktarıldı. Savcılar, yapılan baskınlarda, şirketlere ait belgeleri ve diğer veri kaynaklarına el koydu. Edinilen bilgilere göre, ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri olan Upbit de Seul Güney Bölge Savcılığı'nın emriyle baskın yapılan kripto para borsaları arasında yer alıyor.

Terra yatırımcıları, Mayıs ayının başında yaşanan büyük çöküşle Terra CEO'su Do Kwon'u milyarlarca dolarlık dolandırıcılığa imza atmakla suçlamıştı.

Bankalar da Soruşturma Altında

Güney Koreli savcılar tarafından yürütülen soruşturma, yalnızca ülkenin kripto para aktörlerine değil, aynı zamanda bazı büyük ticari bankalara da sıçramış durumda. Bloomberg'in haberine göre, yetkililer ayrıca bankaları potansiyel dolandırıcılıkla ilgili herhangi bir bağlantının bulunup bulunmadığı konusunda soruşturmaya başladı.

Bankalar, "kripto paraları kullanarak kara para aklama veya döviz spekülasyonu" ihtimali konusunda soruşturuluyor. Haberde, soruşturulan bankalardan birinin Shinhan Bank olduğu da belirtildi. Bir Shinhan Bank temsilcisi, soruşturmanın tam boyutunu henüz bilmediklerini ve düzenleyici soruşturmasının sürdüğünü doğruladı.

Uzmanların, ayrıca bankalar üzerinde gerçekleştirilen işlemleri ve bu işlemlerin kripto para borsalarıyla olan bağlantısını da kontrol ettikleri gelen bilgiler arasında.

Read Entire Article