Sıcak Gelişme: Kripto Para Borsası Çekimleri Duraklattı!

2 years ago 98

Olağanüstü piyasa koşulları milyar dolarlık kripto para borsalarını vuruyor. Son duyuru bugün erken saatlerde yapıldı. Celsius’un Pazartesi para çekme işlemlerini durdurmasının ardından artan panik kriptolarda önemli kayıpları da beraberinde getirdi. Panik halindeki yatırımcıların bir kısmı varlıklarını soğuk cüzdanlara taşımak için uğraşıyor.

Kripto Para Çekimleri Duraklatıldı

AEX kripto para borsası tarafından yapılan son duyuruda 36 saatlik bir kesintiden bahsediliyor. Popüler kripto paraların (BTC, ETH, LTC, EOS, DOT, BCH, DOGE, SOL, FIL, USDT, USDC) çekimine 36 saat izin verilmeyecek. Borsa 14 Haziran tarihinde de çekimlerdeki gecikme hakkında bir duyuru yayınlamıştı. Asıl amaç, müşterilere platformun nedenlerini açıklamak ve müşterilerin endişelerini gidermekti, ancak bazı yanlış yorumlara ve spekülasyonlara neden oldu ve bazı müşteriler panikleyerek borsadaki bakiyelerini taşımaya başladı.

Bu nedenle borsanın likidite sorunun aşmak ve panik havasını dağıtmak için böyle bir adım atması gerekti.

Neden Kripto Para Çekilemiyor?

AEX tarafından Curve platformunda madencilik için depolanan USDT/USDC varlıklarında problem olduğu düşünülüyor. Bazı üçüncü taraf nicel kurumlar, aşırı piyasa koşulları altında belirli bir dereceye kadar net değere sahiptir. Çoğunluğu sermaye ihtiyat sözleşmeleri imzalamış olsa da sözleşmeler genellikle bir yıllık olarak imzalanır ve süre dolmamıştır. AEX, sözleşmeyi tek taraflı olarak keser ve varlıkları geri çeker.

Ekonomik ortamdaki gerileme nedeniyle, madencilik makine tahsisi için verilen rehinli kredilerin geri ödemelerinde de sorun yaşandığı açıklandı. LUNA, CEL ve 3AC gibi yapıların çökmesi de piyasa paniğine ve çok sayıda müşterinin piyasadan çıkmasına neden oldu. AEX borsasındaki yatırımcılar da bunlara dahil.

LUNA çöküşünden sonra borsadan 450 milyon dolar çıkış olduğu açıklandı. Bu hafta artan panik satışları da borsadan para çıkışını hızlandırdı.

Devam eden ekonomik belirsizlik ve sıkılaşma politikaları çok sayıda kripto para borsasını etkiledi. Özellikle likidite konusunda sorun yaşayan AEX gibi borsaların ilerleyen günlerde benzer adımlar atmak zorunda kaldığını görebiliriz.

AEX son 24 saatte 2,6 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı. Platform 305 farklı kripto paraya yatırım yapma olanağı sunuyordu.

Read Entire Article