Sıcak Gelişme: Kripto Para Borsası İflas Etti!

2 years ago 90

Binance borsasının kurucusu CZ konuyla ilgili yorum yaptı. Kapanan borsalara bir yenisi daha eklendi. Piyasalarda yaşanan dalgalanma sebebiyle çok sayıda şirket iflasın eşiğine geldi. Bazı borsa ve şirketler de süreci istismar etmek için mevcut koşulları bahane ediyor. Bunlara bir yenisi daha eklendi, kripto para borsası 100.000 kullanıcısını engelledi.

Kripto Para Borsası Kapandı

İspanya'nın en eski kripto para borsalarından biri olan 2gether, operasyonlarını aniden bloke ederek kullanıcılarını platformdan engelledi. Platform, müşterilere yönelik bir e-postada piyasanın mevcut durumu nedeniyle bu eylemi yapması gerektiğini bildirdi. Ayrıca platform, Twitter hesabını da sildi. Kripto para piyasasındaki mevcut gerileme, müşterilere fonlarını iade edemeyen, iflas ilan eden veya faaliyetlerini sürdürmek için ek fon bulma sürecinde olan birkaç kripto para borsasını ve borç vereni etkiledi.

[caption id="attachment_166333" align="aligncenter" width="1067"] İnternet sitesinde "bakımdayız" uyarısı bulunuyor.[/caption]

Bu sefer, İspanya'daki en eski kripto para borsalarından biri olan 2gether, etkilenen taraf oldu ve müşterilerin platformuna erişimini engelledi.

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat

Borsa, bu durumu müşterilerine bir e-posta yoluyla bildirdi ve mevcut piyasa koşulları nedeniyle müşterilerine hizmet vermeye devam edemediğini belirtti.

“Kripto topluluğuna beş yıl hizmet verdikten sonra, özel hesap hizmetini kapatmak zorunda kaldık. Kaynak eksikliği ve kripto kışı, diğer sağlayıcıların yaptığı kalite ve garantilerle hizmet sunmamızı engelliyor”.

Ancak 2gether, müşterilerinin fonlarını diğer borsalara veya soğuk cüzdanlara çekmelerine izin vermedi. Bunun yerine, şirket platformunu kapattı ve müşterilerine, hesaplarını aktif tutmak için her birinin 20 Euro ödemesi gerektiğini söyledi. 10 Haziran'a kadar bu miktarda fona sahip olmayan hesaplar askıya alınacak ve mevcut kripto para birimleri de tasfiye edilecek. İspanya Finansal Kullanıcılar Derneği Asufin'in raporlarına göre, bu eylem, işlemlerini yapmak ve fonlarını korumak için 2gether'a güvenen 100.000 müşteriyi etkiliyor. Kuruluş, borsadaki tüm müşteriler adına yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Bu durum, düzenleyiciler tarafından ülkedeki sanal varlık hizmet sağlayıcılarının eylemleriyle ilgili daha net kripto para birimi düzenlemelerinin oluşturulması için baskı yapmak için kullanılabilir. Mayıs ayında İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Coz, finansal istikrarsızlık riskinden kaçınmak için bu tür düzenlemelerin hızlı bir şekilde oluşturulmasının önemini vurguladı.

Daha önce FTX CEO’su SBF çok sayıda orta ölçekli borsanın iflasını gizlediğini açıkladı. Binance CEO’su CZ ise son olayın ardından güvenilir olmayan borsalar yerine soğuk cüzdanların kullanılması gerektiğini söylüyor.

Read Entire Article