Sıcak Gelişme! Metaverse Tabanlı Altcoin’in Instagram Hesabı Kapatıldı! Kritik Uyarı!

2 years ago 92

Sony, Yıllık Kurumsal Strateji Toplantısında Metaverse Push'u Duyurdu!

 Kripto para piyasası Solana (SOL) saldırısı ile sarsılırken, hack olaylarındaki artış hem projeleri hem de yatırımcıları endişeye sürüklüyor.

Sandbox'tan Önemli Açıklama Geldi!

2021 yılının ikinci yarısından itibaren kripto para sektörüne damga vuran projeler metaverse projeleri oldu. Decentraland’den (MANA) sonra en çok dikkat çeken proje  olan The Sandbox, yatırımcıların odak noktası oldu. Sandbox, bugün yaptığı açıklamada instagram hesabının geçici olarak kapatıldığını bildirildi. Yapılan duyuruda, Sandbox ekibinin, hesabı kurtarmak için aktif olarak çalıştığı ifade edildi. Ekip, yatırımcıların bu süreçte, şüpheli bağlantılara tıklamamasını istedi. Olayın sebebi henüz açıklanmazken Sandbox, takipçileri güncel gelişmelerden haberdar edeceğini belirtti ve yatırımcılardan dikkatli olmalarını istedi.

Sandbox, 2021'in Kasım ayında Japon mobil devi SoftBank liderliğinde yatırımcılardan 93 milyon USD fon toplamayı başardı. Aynı zamanda oyun, aralarında ünlü oyun şirketi Atari, CryptoKitties, The Walking Dead ve hip-hop yıldızı Snoop Dogg'un da yer aldığı 50'den fazla iş ortaklığını hayata geçirdi. Sandbox, 2011’de Animoca Brands’in alt kuruluşu olan Pixowl tarafından piyasaya sürüldü. Proje, ilk olarak Minecraft’a rakip olarak geliştirilen mobil bir oyun konumundaydı. 2018 yılındaysa projenin kurucu ortakları Sebastien Borget ve Arthur Madrid, blockchain üzerinde oyuncuların ekosistem dahilinde kendi oyun ve öğelerini oluşturmalarına, bu öğeleri NFT haşinde sahibi olmalarına ve ekosistemde vakit geçirerek gelir elde etmelerine olanak sağlayacak bir 3D metaverse oluşturmaya yönelik somut adım attılar.

Metaverse, Gelecek Vaat Ediyor

Metaverse versiyonu 2020’de piyasaya sürülen Sandbox, sosyal medya devi Facebook’un Ekim 2021’de adını “Meta” olarak değiştirmesi ve metaverse sektrüne odaklanacağı duyurmasının ardından ivme kazandı. Piyasaya sürüldüğünde, 40 milyondan fazla indirme gerçekleştirdi ve hala bir milyondan fazla aktif oyuncuya sahip. Bir yatırım bankacılığı şirketi olan Citibank, birçok değişken faktörü göz önünde bulundurarak metaverse sektörününe dair çarpıcı bir rapor yayınladı. Citibank metaverse sektörünün 2030 yılına kadar 8 trilyon dolar ile 13 trilyon dolar arasında büyüyebileceğini tahmin ediyor. Metaverse kullanıcılarının sayısı ise beş milyara ulaşabilir.

Grayscale tarafından yayınlanan bir araştırma raporu ise, Metaverse kullanıcılarının sayısının bir buçuk yılda 10 kat arttığını ileri sürüyor. Grayscale raporu ayrıca, Metaverse sektörünün mevcut oranda büyümeye devam etmesi halinde, gelecek yıla kadar trilyon dolarlık bir endüstri haline gelebileceği öngörüyor.

Read Entire Article