Sıcak Gelişme: Microsoft Kripto Odaklı Yatırım Yaptı! Hangi Altcoinler Katıldı?

2 years ago 86

ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi olan Microsoft, teknoloji alanındaki en büyük oyunculardan biridir. Son hamlesiyle herkesi şaşırttı. Teknoloji devi kripto paraları direkt olarak ilgilendiren bir yatırım turuna dahil oldu. Peki hangi kripto paraları ilgilendiriyor? Yatırımın kapsamı ve amacı ne? Detaylar haberimizde.

Microsoft Kripto Para

Web3 ve teknoloji şirketleri, merkezi veri tabanlarını akıllı sözleşmelerle desteklenen güvenilir veri kaynaklarına dönüştürmeyi amaçlayan Space and Time adlı bir veri platformu için bir finansman turuna katıldı. Microsoft'un risk sermayesi kolu olan M12 fonu, birçok kripto para şirketinin dahil olduğu 20 milyon dolarlık yatırım turuna katılım sağladı. Yatırımcılar arasında Framework Ventures, HashKey, Foresight Ventures, SevenX Ventures, Stratos, Hash CIB, Coin DCX ve diğer Web3 toplulukları bulunuyor.

Space and Time'ın kurucu ortağı ve CEO'su Nate Holiday, Microsoft'un risk sermayesi şirketi aracılığıyla verdiği katkıdan memnun olduğunu söyledi. Space and Time ayrıca kripto para şirketi Chainlink ile de ortaklık kurmuştu. Fonun destekçileri arasında Avalanche ve Polygon da bulunuyor.

LINK fiyatı yazı hazırlandığı sırada %5 artışla 8,28 dolar seviyesinde bulunuyor.

Space and Time

Web3 data warehousing (veri ambarı) platformu Space and Time, Microsoft’un henüz temmuz ayındaki tohum yatırım turu sürecinde kendileriyle iletişime geçtiğini duyurdu. Space and Time'ın CEO'su ve kurucu ortağı Nate Holiday şunları söyledi;

“Microsoft’un bu alana ilgisinin arttığını düşünüyorum ve onların desteğiyle daha hızlı hareket edebileceğiz”.

Merkezi Olmayan Veri Ambarı (data Warehouse)

Teradata mezunu Scott Dykstra, Dordt Üniversitesi'nde eski matematik yardımcı doçenti Jay White ve veri endüstrisinin yakından tanıdığı isim Nate Holiday tarafından başlatılan Space and Time merkezi olmayan bir veri ambarıdır. Platform, şirketlerin kurumsal ölçekte analitik yapmalarını ve hızlı işlemleri destekleyebilmelerine olanak sağlayacak. Yeni proje sayesinde zincir için ve dışı veriler güvenilir tek bir ortamda birleştirilecek.

İşletmelerin Web3 alanına giriş yapabilmesi için yeni bir veri tabanı sistemi oluşturan bu girişim popüler veritabanı programlama dili SQL'i temel alan tescilli teknolojisi ise Proof of SQL'i oluşturdu. Holiday, üzerinde çalıştıkları çözümlerin işletmeler için blockchain verileri üzerinde SQL sorguları yapmasına olanak sağladığını söylüyor. Proof of SQL patenti hala beklemede ve Eylül 2023 tarihinde tam anlamıyla faaliyete geçecek.

Read Entire Article