Sıcak Gelişme: Popüler Altcoin’in Merakla Beklenen Güncellemesi Bir Kez Daha Ertelendi

2 years ago 82

Cardano'nun çok beklenen Vasil güncellemesi (hard fork), daha fazla test edilmesi ve sorunsuz bir lansman yapılması hedefiyle yeniden ertelendi. Vasil hard fork'unun bu ayın sonuna kadar sunulması planlanıyordu ancak IOHK'un teknoloji yöneticisi Kevin Hammond, yaptığı açıklamada hard fork'un birkaç hafta daha gecikebileceğini duyurdu. Ayı piyasasını ve Fed'in faiz artırımlarını çevreleyen FUD'a rağmen balinalar, Vasil hard fork'undan dolayı ADA'da güç gösteriyordu. Peki hard fork'un ertelenmesi rallinin devam etmesini sağlayacak mı? Detaylar haberimizde.

Vasil Hard Fork

Vasil hard fork, Cardano Blockchain'inin ölçeklenebilirliğini ve performansını büyük ölçüde artıracak önemli bir hard fork. Cardano Blockchain'in geliştirilmesinden sorumlu olan IOHK, Haziran ayında hard fork için önemli bir hata olmadığını doğruladı, ancak hard fork'un önünde düzeltilmesi gereken 7 hatanın bulunduğunu aktardı. Ayrıca, her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için bazı testler yapılacağını belirtilerek hard fork'un ertelendiği duyuruldu.

Şimdi, IOG'nin başkan yardımcısı Tim Harrison ve Cardano 360'taki teknoloji yöneticisi Kevin Hammond, daha fazla testin yapılması, erişim sorunlarının çözülmesi ve küçük hazırlıklardan dolayı Vasil hard fork'unun yeniden ertelendiğini açıkladı:

Açıkçası bulunduğumuz yerden gerçek Vasil hard fork'a ulaşmamıza birkaç hafta daha var. Bu inanılmaz derecede önemli. Cardano Blockchain'in hem kendisi hem de son kullanıcıları için sorunsuz bir süreç olduğundan emin olmak için tüm kullanıcıların hard fork boyunca devam etmeye hazır olması gerekiyor.

Tim Harrison, yeniden ertelemeyle hisse havuzu operatörlerinin (SPO'lar), kripto para borsalarının, geliştiricilerin ve kullanıcıların Vasil hard fork'un piyasaya sürülmesi için hazır olmasının sağlanacağını iddia ediyor.

Bu arada veriler, Cardano'nun sosyal medya etkinliğinde, özellikle tweet hacminde düşüş nedeniyle ADA'nın işlem hacimlerinin düştüğünü gösteriyor. İnsanlar, Vasil hard fork'u hakkında IOHK veya Cardano'dan yeni bir bilgi alamadıklarına inanıyor. Öte yandan Cardano ağı, geliştirilmekte olan binden fazla projeyle daha güçlü geliştirici etkinliği kaydediyor. ADA fiyatı, bir süredir güçlü destek olan 0,43 dolar ile son 2 ayda 0,50 dolar seviyesinin yakınında güçlü bir şekilde işlem görüyor.

Lux algoritması, MACD ve RSI dahil olmak üzere birçok teknik gösterge, Cardano (ADA) fiyatı için yükseliş sinyali veriyor. Cardano, fiyatta büyük bir yükseliş yapabilir. Şu anda ADA fiyatı, son 24 saatte yüzde 5'in üzerinde yükselişle 0,53 dolardan işlem görüyor.

ADA'da Ralli Beklentisi

Kripto para trader'ı ve analisti Michaël van de Poppe, yaptığı son analizin sonucunda "altcoin'ler yeni bir yüzde 100-200'lük ralliye hazır" diyerek altcoin'lerin birer birer yükselişe geçeceğinin sinyalini verdi. Analiste göre Vasil hard fork'lu Cardano yakında 1 doların üzerine çıkabilir. Gerçekten de Cardano'nun son hard fork'larına bakıldığında, fiyatın ağırlıklı olarak hard fork'lardan hemen sonra yükseldiği görülüyor. Bir başka kripto para trader'ı Rudo Viljoen, "ADA uzun vadeli satın alım fırsatı için sinyal veriyor" diyerek Cardano'ya desteğini dile getirdi.
Read Entire Article