Sıcak Gelişme: Popüler Altcoinin CEO’su İstifa Ediyor! Fiyat Düşer Mi?

2 years ago 93

İlk 50 kripto para arasında yer alan ve Binance borsasında işlem gören bu altcoinin CEO’su görevinden istifa ediyor. Kripto para piyasaları bugün Bitcoin’in yeniden 21.500 doları hedeflemesiyle yükselişe geçti. Ancak piyasanın tersi yöne hareket edenler de var. CEO istifası kısa süreliğine de olsa fiyat düşüşünü beraberinde getirdi.

Algorand (ALGO) Son Dakika

Önde gelen kripto para şirketlerinden olan Algorand, bugün 27 Temmuz 2022'den itibaren geçerli olmak üzere şirketin mevcut COO'su W. Sean Ford'un Geçici CEO olarak atandığını duyurdu. Bay Ford, G. Steven Kokinos'un yerini aldı. CEO, projenin çıkarlarını sürdürmek için 2023'ün ortalarına kadar kıdemli danışman olarak kalacak. Turing ödüllü ve MIT profesörü Silvio Micali tarafından 2017 yılında kurulan Algorand, sınırsız bir ekonomi için ürünler ve hizmetler oluşturmak için ortak bir platform sağlayan tamamen merkezi olmayan, güvenli ve ölçeklenebilir bir blockchain ağıdır.

Silvio Micali istifayla ilgili şunları söyledi;

“Steven'a Algorand'a ayırdığı zaman ve bağlılığı için teşekkür ediyoruz. Sean, şirket operasyonlarının her zamanki gibi devam etmesini sağlamak ve Algorand'ı bir sonraki büyüme aşamamıza geçirmemize yardımcı olmak için benimle ortak olmak için iyi bir konumda."

Algorand (ALGO) Grafik

Haberin ardından ALGO fiyatı 0,31 dolar seviyesinden 0,3080 dolara kadar geriledi. CEO istifasının fiyat üzerinde çok ciddi bir etkisi olmadı. Nitekim Kokinos’un istifası projedeki herhangi bir sorundan kaynaklanmıyor ve ALGO’nun geleceği için 2023 yılına danışman olarak görevini sürdürmeye devam edecek.

Kokinos istifasıyla alakalı şunları söyledi;

"Algorand'ın CEO'su olarak görev yapmak bir zevkti. Bu sonraki aşamaya geçerken, şirketin geleceği konusunda heyecanlıyım ve ekibin işleri sorunsuz bir şekilde sürdüreceğinden eminim."

Algorand bu yıl önemli bir büyüme yaşadı. Şirket kısa süre önce, futbolun uluslararası yönetim organı olan Fédération Internationale de Football Association'ın (FIFA) resmi blockchain platformu olarak atandı ve kuruluşun dijital varlık stratejisini geliştirmesine yardımcı olacak. Bay Ford, Algorand'a 2018 yılında, global pazarlama stratejisi, ürün pazarlaması, e-ticaret, iletişim, marka liderliği ve talep oluşturmadan sorumlu Pazarlama Müdürü olduğu LogMeIn'den katıldı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article