Sıcak Gelişme: Rusya’dan Kritik Kripto Para Açıklaması! Stablecoin Mi Geliyor?

2 years ago 85

Aylardır Rusya’nın kripto paraları yasallaştırması hakkında hararetli tartışmalar yaşanıyor. Maliye Bakanlığı ile ülkenin Merkez Bankalığı arasındaki fikir ayrılığı zıt söylemlerin doğmasına neden olmuştu. Bugün Rusya devletine bağlı bir haber kuruluşu tarafından önemli bir bilgi paylaşıldı. Peki son durum ne? Rusya kripto ödemelere geçecek mi?

Kritik Kripto Para Müjdesi

Rusya, stablecoinlerle sınır ötesi anlaşmalar konusunda birkaç dost ülkeyle çalışıyor. TASS tarafından paylaşılan habere göre Maliye Bakan Yardımcısı bunu doğruladı. Daha önce, Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası, mevcut koşullarda "kripto para biriminde sınır ötesi yerleşimler olmadan yapmanın imkansız olduğu" konusunda anlaşmıştı. Maliye Bakan Yardımcısı Alexey Moiseyev Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın stabilcoinlerde sınır ötesi ödemeler için takas platformları oluşturmak adına birkaç dost ülkeyle birlikte çalıştığını söyledi.

Stablecoinler değeri itibari para birimlerine endekslenen kripto para türüdür.

Bitcoin (BTC) Yükselir Mi?

Bu gelişmenin oluşturduğu beklendi kripto paralarda ciddi bir yükseliş olsa da detaylar henüz netleşmedi. Hali hazırda sınır ötesi ödemeler için Rusya, mevcut kripto paralar ve stablecoinler yerine kendi stablecoinini üretebilir. Nitekim Moiseyev tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Şu anda birkaç ülke ile dolar ve euro kullanmamak için ikili platformlar oluşturmaya çalışıyoruz. Esasen bu ülkelerle şu anda geliştirmekte olduğumuz takas platformları olan, karşılıklı olarak kabul edilebilir tokenize edilmiş araçlar hedefliyoruz. Moiseyev, Stablecoin'ler, değeri tüm katılımcılar için net ve gözlemlenebilir olan altın gibi genel kabul gören bazı enstrümanlara sabitlenebilir."

Daha önce, Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası, mevcut koşullarda "kripto para biriminde sınır ötesi yerleşimler olmadan yapmanın imkansız olduğu" konusunda anlaşmıştı. Maliye Bakanlığı, parlamentonun alt meclisi olan Devlet Dumasının sonbahar oturumu sırasında kripto para birimlerinde sınır ötesi ödemelerle ilgili sorunları çözmeyi umuyor.

TASS haber ajansı direkt olarak Rusya devletiyle bağlantılı (devlete bağlı ajans) olduğu için servis edilen bu gelişme önemli. Eğer değeri altına sabitlenmiş (veya başka değerli metaller) bir stablecoin çıkarsa bu şaşırtıcı olur. Avrupa’nın EURO sistemine benzer bir “dost ülkeler para birimi” bile doğabilir. Belki de altın, gümüş hatta Bitcoin gibi bir sepete endeksli bir stablecoin bile görebiliriz. Fakat şimdilik Rusya’nın kripto paralara karşı yaklaşımını yumuşatması olumlu bir gelişmedir.

Read Entire Article