Sıcak Gelişme: SEC Başkanından Yeni Kripto Para Açıklaması!

2 years ago 86

Son birkaç aydır kripto paralar ciddi itibar kaybı yaşadı ve düzenleyicilerine eline büyük bir fırsat geçmiş oldu. Bugüne kadar özgürlükler ve inovasyon çatısı altında kripto paraların serbest bırakılması gerektiğine inanılıyordu. Ancak Terra çöküşünün ardından gelen kripto iflasları bu sektörün ne denli büyük riskler barındırdığını hatırlattı. Peki Gensler son katıldığı programda neler söyledi?

SEC Kripto Para Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı, kripto para ve bu alanda faaliyet gösteren şirketlerle ilgili açıklamalarda bulundu. CNBC'nin Squawk Box'ına 21 Temmuz'da verdiği röportajda konuşan SEC Başkanı Gary Gensler, müşterileri için portföylerine kripto para birimi seçeneklerini dahil etmek isteyip istememe kararının büyük finans kurumlarına bağlı olduğunu ancak potansiyel risklerin gözden kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Gensler şunları söyledi;

BlockFi benzeri şirketler yüzbinlerce hatta milyonlarca müşterinin varlığını toplayıp sonrasında bunları borç olarak dağıtıyor. Bunlar bir yatırım şirketi veya banka gibi geliyor ve bunlardan bazıları oldukça yüksek getiriler sunuyor. Bu şirketler nasıl %4 ile %10 arasında getiri sunabiliyor? Bu vaatlerinin arkasındaki şey nedir? Ciddi riskler var ve tüm bu firmaların menkul kıymetler yasalarına göre kaydedilmesi gerekiyor. Halkı korumak için sektörle birlikte çalışmaya hazırız”.

Kripto Paralar Riskli

İnovasyon konusunda kripto paraların en azından bir kısmının belirli özgürlüklere sahip olması gerekiyor. Gensler, kripto para sektörüne karşı çok katı bir tavır takınmıyor. Nitekim Bitcoin’i takdir ettiği çok fazla açıklaması var. Ancak Gensler, aptal olmadığını kanıtlamak zorunda ve şunları söyledi,

“Teknoloji konusunda tarafsızım ama yatırımcı koruması konusunda tarafsız değilim. Kripto paraların son derece spekülatif bir varlık sınıfı”.

Gensler, çoğu menkul kıymetlere benzer özelliklere sahip binlerce token olduğunu vurguladı. Birçok yeni işletmenin ve yaratıcı girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını ve risk sermayesi sektörünün de bir istisna olmadığını kaydetti. Gensler kesinlikle haklı, hiçbir işe yaramayan projeler, sadece yatırımcıları dolandırmak için mesai harcaya ekipler ve daha fazlası kesinlikle kripto sektöründe büyük bir yer kaplıyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article