Sıcak Gelişme: SEC’den Kripto Paralara Ekstra İnceleme Sinyali!

2 years ago 81

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir süredir kripto para birimlerine yönelik yaptırımları ile piyasanın gündem konusu olmuş durumda. SEC Başkanı Gary Gensler kripto para birimi yatırımcılarını yakından ilgilendirecek yeni bir konuyu kamuoyuna duyurdu.

SEC'den Yeni Rapor!

Lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un Proof-of-Work (PoW) konsensus mekanizmasından Proof-of-Stake (POS) mekanizmasına geçişin bugün tamamlanmasının ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’den Ethereum yatırımcılarının dikkat etmesi gereken yeni bir konuya açıklık getirdi. SEC Başkanı Gary Gensler’ın Perşembe günü yaptığı açıklamada, Proof-of-Stake mekanizmasına sahip kripto para birimlerinin federal menkul kıymetler düzenlemelerine tabi olabileceğini ve Ethereum'un böyle bir yönteme geçişinin ardından gözetim yanlısı bir duruşu tekrarladığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası bir gazete olan Wall Street Journal'a göre SEC Başkanı Gary Gensler, 15 Eylül Perşembe günü resmi olarak tamamlana Ethereum Merge ile Ethereum ağının daha enerji verimli bir hale gelmesini amaçladığı yükseltmenin, yatırım sözleşmesi benzeri nitelikler üstlendiğini söyledi. Wall Street Journal'dan edinilen verilere göre, SEC Başkanı açıklamalarında, benzer durumlar oluşabileceğinden dolayı yeni kararın belirli bir kripto para birimini kapsamadığını belirtti.

Ethereum'un Yükseltme Tepkisi

Bununla birlikte kripto para piyasalarının en büyük ikinci altcoini olan Ethereum'un Birleştirme yoluyla kripto para biriminin geleceğinde önemli bir kilometre taşı olan Proof-of-Stake mekanizmasına geçişini tamamlamasından saatler sonra gelen yorumlar, ikinci en popüler blok zinciri için sadece enerji kullanımını kesmekten daha büyük sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor. Merge yükseltmesi öncesinde bir Proof-of-Work Blockchain'i olarak tanımlanan yerel ETH tokeni, federal düzenleyiciler tarafından açıkça işlem gören yalnızca iki kripto para biriminden biriydi.

Lider akıllı sözleşme platformu Ethereum beklenen yükseltmenin tamamlanması sonrasında yazı kaleme alındığında son 24 saat içerisinde %10 oranında düşüş yaşayarak 1.465 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article