Sıcak Gelişme: SEC Moralleri Bozdu! Bu Kripto Paralara Savaş İlanı Mı?

2 years ago 94

Kral kripto para birimi 21.000 doların üzerine çıkmışken ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yeni bir açıklama yaptı. Dün ardı sıra gelen çok sayıda olumsuz açıklamanın ardından BTC fiyatı temel analize aykırı şekilde yükselişini başlattı. Geçtiğimiz günlerde popüler analist Capo’nun bugün yaşanan harekete dair tahminlerini paylaşmıştık. Düşüşü bilen isim şimdi de yükselişi doğru tahmin etti.

SEC Kripto Para Açıklaması

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 9 Eylül'de Washington'da düzenlenen bir hukuk konferansında yaptığı açıklamada, kripto şirketlerine karşı yaptırım eylemlerini agresif bir şekilde sürdürmeye devam edeceğini söyledi. SEC'in uygulama bölümünün direktörü Gurbir Grewal, Practicing Law Institute tarafından düzenlenen etkinlikte “kripto paralara izin vermiyoruz” açıklamasında bulundu.

"Hangi teknoloji kullanılırsa kullanılsın harekete geçmeye devam edeceğiz. Düzenleyici yapımızın temelindeki en temel kuralların uygulanmaması bize güvenenlere ihanet olur”.

Gensler’den Sonra Grewal

SEC Başkanı Gary Gensler'in menkul kıymetler düzenleyicisinin rehberliğinde belirsiz olduğu fikrini benzer şekilde reddeden bir konuşmasının hemen ardından bu açıklamaları yapan Grewal, yatırımcıları endişelendiriyor. Temmuz ayında Grewal, Kongre'nin önüne çıktı ve aşağı yukarı aynı cümleleri kurdu. Günler sonra SEC, Coinbase (eski) çalışanına karşı “insider trading” (içeriden öğrenenlerin ticareti) davası açtı. Buna ek olarak ilgili davada birçok kripto parayı “menkul kıymet” şeklinde sınıflandırdı.

Gensler tarafından dün yapılan açıklamalar CFTC’nin Bitcoin ve Ethereum ile ilgilenebileceğini ancak kripto paraların kalan kısmının büyük oranda SEC’in alanında olduğunu söylüyordu. Gensler, kripto paraların neredeyse tamamının menkul kıymet olduğunu birçok kez söyledi. Hatta, merkeziyetsizliğin arkasına sığınan çok sayıda projenin de kişi veya kurumların kontrolünde olduğunu ve menkul kıymet olarak kabul edileceğini açıkladı.

Şimdilik en güçlü mücadeleyi Ripple (XRP)’ye karşı veren SEC, dev kripto şirketlerinin kendilerini tokenlarıyla fonladıklarını görüyor. Örneğin Ripple, XRP satışlarıyla dev bir marka inşa etti ve ardından XRP ve Ripple Labs’ın bambaşka şeyler olduğunu iddia etti. Önümüzdeki aylarda Binance borsasının BNB (bile) dahil çok sayıda kripto paraya menkul kıymet davası açıldığını görebiliriz. Grewal, bugün yaptığı konuşmada daha “agresif” hareket edeceklerini ve çok sayıda dava açacaklarını ima etti.

Read Entire Article