Sıcak Gelişme: Sonunda Yakalandı! Kripto Para Şirketi İflas Etmişti!

2 years ago 113

Kripto para piyasalarındaki büyük düşüşte payı olan isimler kısa süre önce yakalandı. Peki nerede bulundular? Attıkları riskli adımlar ve aldıkları teminatsız kredilerle kripto para piyasalarını alt üst eden iki isim kaçmaya çalışırken yakalandı. Bundan sonra ne olacak? Alacaklılar ne yapacak?

Zhu Su Yakalandı

Su ve ortağı Davis kısa süre önce Dubai’de bir havalimanında yakalandı. Alacaklılarına 3 milyar dolardan fazla borçları olmasına rağmen İsviçre’ye özel bir jetle kaçacaklardı. Uzlaşmaya yanaşmayan ve iletişimlerini kesen iki ismin iyi niyetli olmadığı zaten biliniyordu. Son kaçış planlarıyla da bunu tescillediler. 3AC’den alacağı olan şirketler ise iflasın eşiğine geldi, bazıları şimdiden iflasını ilan da etti.

Zhu Su, Terra çöküşünden önemli ölçüde etkilendi ve Mayıs ayındaki çöküşe kadar kripto paralarda süper döngü bekliyordu. Bu süper döngü, büyük bir fiyat düzeltmesi yaşanmadan Bitcoin’in uzun süre yeni ATH bölgelerine ulaşacağını varsayıyordu. Fakat tam tersi oldu. Terra piyasaki ilk kurban olduktan sonra stETH krizi başladı ve ardından Celsius, Voyager, BlockFi, 3AC gibi şirketler iflas etti.

Borçlarla Yat Almış

Tasfiye memuru tarafından hazırlanan 1.157 sayfalık beyannameye göre, iflas eden Three Arrows Capital'in (3AC) kurucuları, lüks bir yat için ön ödeme olarak 50 milyon dolar ve Singapur'da bir bungalov satın almak için 48,8 milyon dolar harcadı. Bunların ödemeleri diğer kripto para kredi şirketlerinden alınan borçlarla yapıldı.

Yeminli ifade, Su Zhu ve Kyle Davies'in 50 milyon dolarlık bir yat için ön ödeme yaptığını ve yatın önümüzdeki iki ay içinde İtalya'da teslim edileceğini ve ardından kalan ödemenin yapılması gerektiğini belirtiyor. Tasfiye memurlarına göre, "açıkça iflas etmiş şirketin kurucularının” yaptıkları harcamalar iyi niyetli görünmüyor. Ayrıca, dosyalama, borç verenlerden gelen marj çağrılarına yanıt vermek yerine, 3AC'nin kripto para ticareti yapmaya devam ettiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz ay 3AC’nin hizmet verdiği bir fon şirketi de kendilerine ait varlıkların izinsiz biçimde farklı adreslere taşındığını açıklamıştı.

Read Entire Article