Sıcak Gelişme: Spot Bitcoin ETF Kararını Erkenden Duyurdu!

2 years ago 93

Bu hafta kripto paraların yükselişine dair umutları besleyen tek gelişme Bitwise ve Grayscale Spot Bitcoin ETF başvurularıydı. Bloomberg’den James Seyffart bu konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaları içeriden aldığı bilgilere göre yapıyor olma ihtimali yatırımcıları üzdü. Peki James, Spot Bitcoin ETF için ne kadar bekliyor?

Spot Bitcoin ETF Kararı

James Seyffart kısa süre önce Twitter hesabı üzerinden merakla beklenen Spot Bitcoin ETF kararını yorumladı. Ona göre SEC, Bitwise ve Grayscale ETF başvurularıyla ilgili kararının bu Cuma günü birlikte açıklayacak. Daha önce bildirdiğimiz üzere Bitwise kararı bu hafta, Grayscale kararı ise 6 Temmuz tarihine kadar açıklanacaktı. James, iki başvurunun da SEC tarafından reddedilmesini bekliyor.

Buna göre yarın açıklanacak ABD enflasyon verisinin ardından piyasaları yukarı çekebilecek bir katalizör kalmıyor. Eğer gerçekten karar James tarafından açıklandığı gibi verilirse (ki bu sürpriz olmayacak) kripto paralarda yeniden bir düşüş dalgası görebiliriz.

Grayscale Dava Edecek

Daha önce şirketten yapılan açıklamaya göre eğer SEC, GBTC Bitocoin ETF başvurusunu reddederse bir APA davası açılacak. Davanın, SEC kararı açıklandıktan kısa bir süre sonra başlatılması bekleniyor. Ancak en iyi ihtimalde bile davanın 12-18 ay arasında sürmesi bekleniyor. Peki SEC, davası süreci devam ederken farklı bir Spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylar mı? Belirsizliğe ve devam eden davaya işaret ederek bunu yapmazlar. Nihayetinde Spot Bitcoin ETF hayali en erken 12 ay sonrasına ötelenir.

[caption id="attachment_164704" align="aligncenter" width="1086"] Grayscale Bitcoin ETF Dava Takvimi (beklenti)[/caption]

James Seyffart, kendinden emin bir şekilde Gensler’in bu iki ETF’i onaylamayacağını söylüyor. Tüm bunlara gerekçe olarak son reddedilen başvurulara gönderilen cevapları ve yakın zamanda verilen röportajları gösteriyor.

Sonuç olarak yatırımcıların önümüzdeki saatlerde yüksek volatiliteye hazırlıklı olması gerekir. Temmuz başında açıklanacak FOMC tutanakları, yarın gelecek enflasyon verisi ve daha birçok gösterge risk piyasalarında daha fazla düşüş ihtimaline işaret ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article