Sıcak Gelişme: Terra’dan Tutuklama Davasının Ardından Önemli Açıklamalar Geldi!

1 year ago 75

SEUL, Güney Kore'de bir mahkeme, savcıların Terraform Labs'ın kurucu ortağı Daniel Shin hakkında tutuklama emri çıkarılması talebini geçtiğimiz saatlerde reddetmişti. Seul Güney Bölge Mahkeme'sinin Cumartesi günü verdiği bu karara ilişkin gerekçesi ise, Daniel Shin'in soruşturma sırasındaki davranışlarının kaçma riski oluşturmaması veya kanıtları yok edebilmesinin pek de mümkün görünmemesi oldu.

Mahkeme Bir Çok Karar Aldı

Mahkeme, davaya dahil olan diğer yedi kişi hakkındaki tutuklama emirlerini de aynı gerekçeyle reddettiğini açıkladı. Yonhap'ın (Kore'de bulunan bir basın kuruluşu) haberine göre bu kişiler arasında Terra'nın üç kişilik ilk yatırımcı ekibi ve dört geliştiricisi de bulunuyor.

Yonhap ayrıca, mahkemeye atıfta bulunarak, şüphelinin sermaye piyasası kurallarını ihlal etmekle ilgili temel iddiasına karşı davasını savunma hakkının garanti altına alınması gerektiğini söyledi. Yonhap, savcıların davanın düşürülmesini inceleyeceklerini ve yeni bir tutuklama emri çıkarıp çıkarmayacaklarına karar vereceklerini söyledi. Bunun yanı sıra, savcılığın çağrılarına ise hemen cevaplanmadı ve ardından da yanıtsız bırakıldı.

Terra'dan Twitter'da Açıklama Geldi

Terra ekibi ise günün ilerleyen saatlerinde Twitter üzerinden bir açıklama yaptı ve konuyla ilgili görüşlerini belirtti. Açıklama ise şu şekilde:

Güney Kore'de tutuklama emri taleplerinin %98'inden fazlası mahkemeler tarafından onaylanmakta. Seul Güney Bölge Mahkemesi'nin 3 Aralık'ta eski TFL çalışanları için tutuklama emri taleplerini reddetme kararı, savcıların iddialarının asılsızlığını bir kez daha ortaya koymakta. Güney Koreli savcılar şu ana kadar Terraform Labs ile ilgili olduğu iddia edilen suçlamalarla ilgili olarak 9 gözaltı kararı talep etti ve hepsi mahkemeler tarafından reddedildi. Savcıların Sermaye Piyasası Kanunu ihlallerini Terra Luna (Classic) ile ilişkilendiren argümanları zayıf görünüyor ve mahkeme haklı olmayabileceklerine karar vermiş gibi görünüyor. TFL, bir blok zinciri ekosistemini başlatmak ve ölçeklendirmek için Web3'te en iyi çözümleri geliştirmek de dahil olmak üzere Terra'nın geleceğine odaklandı.

Read Entire Article