Sıcak Gelişme: Tether (USDT) İçin Korku Bitebilir! Önemli Ortaklık Duyuruldu!

2 years ago 94

Piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan Tether hakkındaki FUD uzun süre gündemi meşgul etti. Bu durum kripto para piyasalarında da önemli düşüşlere neden oldu. TerraUSD çöküşü ve Evergrande krizi gibi olaylarda Tether hakkında oldukça fazla olumsuz yorum duyduk. Şirket tüm bu kara bulutları dağıtmak için kendisinden beklenen adımı nihayet atıyor.

Tether Güvenilir Mi?

Bunu bilebilmek için en azından bir güvenli denetçi tarafından şirketin rezervlerinin incelenmesi gerekiyordu. Stablecoin ihraççısı Tether kısa süre önce yaptığı açıklamada dünyanın beşinci en büyük muhasebe firmasının İtalyan kolu olan BDO Italia ile rezervlerine ilişkin güvence ve tasdik raporları yayınlamak için ortaklık kurduğunu duyurdu. Tether daha önce iki Cayman Adaları merkezli muhasebe firması Moore Cayman ve MHA Cayman ile çalışmıştı. Tether'in BDO Italia ortaklığı artık Moore ve MHA ile çalışılmayacağı anlamına geliyor.

Tether, üç aylık tasdikler için temmuz ayında BDO Italia ile çalışmaya başladığını belirterek, aylık tasdiklere geçmeyi planladığını da açıkladı. Şirket ayrıca yakın zamanda bir tam denetimden geçmeyi de hedefliyor.

Tether (USDT)

2014 yılında piyasaya sürülen USDT kripto para yatırımcılarının en fazla kullandığı stablecoin oldu. Mevcut arzı 66 milyar doların üzerinde olduğu için kullanım durumuna göre en büyük stablecoindir. Tether, New York Başsavcılığı tarafında 18,5 milyon dolarlık bir para cezasına çarptırıldıktan sonra USDT’yi destekleyen rezervlerin dökümlerini yayınlamaya başladı. Bugüne kadar ağırlıklı olarak ticari kağıtlara yatırım yapan ve rezervlerini bu tarz riskli varlıklarla basan Tether, 2022 yılında risklerini azaltacağını açıklamıştı. Özellikle Evergrande çöküşüyle birlikte piyasaya yayılan FUD, şirketin önemli ölçüde Çinli emlak şirketlerine ait kağıtlar tuttuğunu iddia ediyordu.

Şirketin geçen ay yaptığı açıklama elinde hiç Çin ticari kağıdı olmadığı yönündeydi. Ayrıca elindeki ticari kağıtların 3,7 milyar dolar değerine kadar küçüldüğünü de açıklayarak en geç Kasım ayında bunu sıfırlayacağını duyurdu. Tether'in rakibi Circle, USDC stablecoin'i için Grant Thornton LLP'den tasdik raporları alıyor. En son tasdik raporuna göre Circle, USDC dolaşımı için eşit miktarda "ABD doları cinsinden varlık" bulunduruyor. Tether eğer sorunsuz şekilde güvenli bir firma tarafından tam denetimlerden geçerse en azından USDT tarafındaki yeni FUD’ların piyasayı aşağıya çekme ihtimali de ortadan kalkacaktır.

Read Entire Article