Sıcak Gelişme! Three Arrows Capital’in CEO’su Zhu Su Nihayet Sessizliğini Bozdu!

2 years ago 91

Varlıklarının 10 milyar dolar olduğu tahmin edilen Three Arrows, mahkemeye iflas koruma başvurusunda bulunmuştu. Three Arrows Capital'ın CEO'su Su Zhu, neredeyse bir ay sonra sessizliğini bozdu.

İşbirliği Çağrıları, Karşılık Bulmadı!

Bugün paylaştığı bir tweet'te Su Zhu, tasfiye memurlarının yaklaşımını eleştirdi ve baskı altında olduğunu iddia etti. Zhu, şirketin iyi niyet gösterdiğini ve işbirliği yapmaya çalıştığını vurguladı. Yönetici ayrıca, tasfiyecilerle işbirliği yapma konusundaki iyi niyetlerinin kötüye kullandığını söyledi. Three Arrows Capital, Terra'nın çöküşünden kısa bir süre sonra bocalamaya başladı. Kripto hedge fonu, iflas ve çoklu tasfiye çağrılarıyla karşı karşıya. İngiliz Virgin Adaları'ndaki mahkeme, şirketin Haziran ayı sonunda tasfiye edilmesini emretti. 3AC ayrıca Voyager Digital'e USDC ve Bitcoin cinsinden 650 milyon dolar borçlu. Voyager, Zhu'nun hedge fonuna temerrüt bildirimi gönderdi ve raporlara göre ödemelerin tamamını almayı planlıyor. Su Zhu, 15 Haziran'dan bu yana ilk kez tweet attı ve şirketin işbirliği çağrılarının yanıt bulmadığından yakındı.  Zhu'nun bugünkü tweet'i, 3AC avukatları ile tasfiye memuru olduğuna inanılan isimsiz kuruluşlar arasındaki yazışmaların ekran görüntülerini içeriyor.

Zhu tarafından paylaşılan e-postalardaki ayrıntılar, mahkeme başvurularının nasıl ilerlediğine ve tasfiye memurlarının şimdiye kadar nasıl faaliyetler yürüttüğüne ilişkin memnuniyetsizliği ifade ediyor.  3AC patronu, Terra krizinin ardından iflas söylentileri arttıkça neredeyse bir aydır tweet atmadı. Three Arrows Capital, Terra'nın LUNA Classic (eski adıyla LUNA) yatırım yaptı. LUNA ve UST neredeyse değerlerinin tamamını kaybettikten sonra piyasadan 40 milyar dolar buhar oldu. Şirketin marj çağrılarına cevap vermemesinin ardından bir dizi kripto borsası da 3AC pozisyonlarını tasfiye etti. Daha önce  bildirildiği gibi, BitMEX, Deribit ve FTX, Haziran ayında 3AC'nin kaldıraçlı pozisyonlarını kapattı.

'Yöneticiler Firarda' İddiası!

Diğer şirketler de Three Arrows Capital krizinde somut adımlar atıyor. Dijital varlık alım satım hizmeti Voyager Digital, 650 milyon dolarlık bir kredi için 3AC'ye temerrüt bildirimi yayınladı. Kredi paketi, hem USDC hem de Bitcoin içeriyordu. Voyager, 27 Haziran'da bildirimde bulundu ve,platformun yasal yollarla borçlarını almayı sürdürmeyi planladığını bildirdi.

Genesis ve Blockchain.com da madur konumunda. Zhu'nun şirketi ayrıca Singapur'un Para Otoritesinden (MAS) soruşturma ve İngiliz Virgin Adaları mahkemesinden bir tasfiye emriyle karşı karşıya. Şirket, zaten iflas başvurusunda bulundu. İddialara göre, Zhu ve kurucu ortak Kyle Davies'e  ulaşılamıyor ve nerede olduğu bilinmiyor.

Read Entire Article