Sıcak Gelişme: Yellen, Stablecoin Açıklaması! Çöküşün Kurbanı Kim?

2 years ago 108

Kripto para piyasaları dün akşam saatlerinden itibaren tarihi olaylar yaşadı. Algoritmik stablecoinler ise gündeme oturdu. Çöküşün en büyük sebeplerinden biri UST tarafında yaşanan kaos olmuştu. FED bu gece stablecoinlerle ilgili bir rapor yayınlamıştı ve bunu sizinle paylaşmıştık. Dakikalar önce ise ABD Hazine Bakanı Yellen, stablecoinlerle ilgili konuştu.

Yellen, Stablecoin Açıklaması

Stablecoinlerin risklerine bugüne kadar ABD’li düzenleyiciler fazlasıyla değindi. Yellen ise dün akşam yaşanan krizin ardından UST’yi örnek göstererek potansiyel risklere değindi. 2022 yılının sonuna kadar stablecoin mevzuatının acil şekilde çıkartılması gerektiğine dikkat çekti.

10 Mayıs’taki bir duruşmada Senatör Pat Toomey’in (R-PA) stablecoinlerle ilgili sorusuna yanıt olarak Yellen, Kongre’nin stablecoin yasasını geçirmesinin “önemli, hatta acil” olduğunu doğruladı. Ayrıca, Kongre’nin bunu yıl sonuna kadar yapmasını “son derece uygun” olarak nitelendirdi. Yellen, hafta sonu TerraUSD (UST)’yi çevreleyen dramayı özellikle vurguladı ve şunları söyledi:

TerraUSD olarak bilinen bir stablecoin, bir çıkış yaşadı ve değer kaybetti. Bence bu, bunun hızla büyüyen bir ürün olduğunu ve hızla artan riskleri olduğunu doğruluyor”.

Toomey kendi adına, algoritmik olmayan stablecoin‘leri ele almayı amaçlayan bir mevzuatın arkasında. Yellen’a yanıt olarak, UST gibi algoritmik stablecoinler için “önemli bir ayrım” yaptı. Duruşma, Hazine Sekreteri’nin başkanlık ettiği bir denetleyici düzenleyici olan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin çalışmalarına odaklandı.

Perşembe Gününe Dikkat

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dijital varlıklara odaklanan ilk resmi konuşmasında kripto endüstrisine ne düşündüğünü söylemek üzere. Yellen, perşembe günü Washington DC’deki Amerikan Üniversitesi’nde Hazine Bakanlığı’nın kripto para birimlerini ABD ekonomisinin yükselen bir parçası olarak görüp görmediğini söyleyecek.

Hazine Bakanlığı, Biden yönetimi ve federal düzenleyici kurumlar, geçen yıldan bu yana kriptoya, özellikle de stablecoin’lere çok daha fazla önem veriyor. Hazine Departmanı, Başkan’ın Mali Piyasalar Çalışma Grubu’ndan, hükümetin dolar endeksli kripto paralar için kurallar oluşturma konusundaki açılış salvosunu belirleyen geçen yılki raporunun hazırlanmasında etkili oldu.

ABD düzenleyicileri, hükümetin bankaları denetlediği şekilde, stablecoin ihraççılarını yöneten yeni kuralları yetkilendirmek için Kongre’ye büyük ölçüde güveniyorlar. Milletvekilleri sonuç üretemezlerse, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Federal Rezerv, konseyin yetkilerindeki sınırlamalara rağmen yeni bir gözetim için zorlamak için başka bir kanal kullanmayı planlıyor.

Read Entire Article