Şimdi Açıklandı! Bu 3 Veri Bitcoin, Altın ve Kripto Paralara Yön Verecek!

1 year ago 59

Kripto para yatırımcıları için makro cephede haftanın en önemli günü bugündü. 3 önemli veri geldi. Bu veriler Mayıs başındaki Fed toplantısında alınacak kararlara dair yatırımcılara fikir verecek. Faiz artırımları bitti mi? Veya Fed daha faiz indirimi yapacak mı? Tüm bu soruların cevabı iki toplantı arasında gelen bu tarz kritik verilerde aranmalı.

ABD İstihdam Verisi Açıklandı

Geçmişte birçok kez Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik verisiyle Bitcoin fiyatının hareketlendiğini gördük. Ortalama saatlik kazançlarla beraber bugün 3 kritik verinin açıklanması bekleniyordu. Önümüzdeki Çarşamba açıklanacak olan enflasyon verisi kadar önemli bu veriler. Peki beklenti neydi, nasıl açıklandı?

  • Ortalama Saatlik Gelirler (Önceki Yıla Göre) (Yıllık) (Açıklanan:%4,2 Beklenti: %4,3 Önceki: %4,6)
  • Tarım Dışı İstihdam (Açıklanan: 236K Beklenti:239K Önceki: 311K)
  • İşsizlik Oranı (Açıklanan: %3,5 Beklenti: %3,6 Önceki: %3,6)

Öncelikle kazançlardaki düşüş devam ediyor ve TDİ beklenti dahilinde geldi. Önceki aya göre düşük ve beklenti altı gelen TDİ risk piyasalarındaki yükselişi destekler. Ancak işsizlik beklentinin altında kaldı. Aradaki fark 0,1 olsa da işsizliğin artması ve ücretlerin azalması gerekiyor. Fed’in talep enflasyonunu yenmek için ihtiyaç duyduğu şey ekonomiyi soğutmaktır.

Kripto Paralar Son Durum

Son gelen işsizlik verisinin ardından DXY bir miktar toparlandı ancak genel trend istihdam cephesinde düşüş yönünde. Fed başkanının da ifade ettiği gibi zirve seviye görüldü ve artık istihdam tersine dönüyor. Diğer taraftan bugün gelen verilerde en dikkat edilecek şey kazançlardaki düşüştür. Fed üyeleri her fırsatta saatlik ücretlerdeki artışın onları zorladığını söylüyordu. Bu bir süredir zayıflıyor. Diğer taraftan bugün ABD piyasaları kapalı olduğu için borsa açılış saatinde ekstra bir volatilite görmeyeceğiz. Bu yüzden Bitcoin önümüzdeki yarım saatte gelen veriye göre yönünü tayin edebilir.

Genel çerçevede gelen veriler Bitcoin, altın gibi varlıklar için pozitiftir. Kripto paraların bu verilerle birlikte yükselmesi şaşırtıcı olmaz. Ancak kripto para piyasaları sürprizleri sever ve yatırımcıların her türlü sürprize her zaman açık olması gerek.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article