Şimdi Boğa Sinyali Geldi! Kripto Paralar Yükselecek Mi?

1 year ago 49

Bitcoin fiyatı 27.000 dolar seviyesini korumakta zorluk çekiyor ancak kritik bir sinyal tersini söylüyor. Yatırımcılar daha fazla düşüşün endişesini taşırken altcoinlerdeki risklerini azaltıyorlar. Bu satışlar Bitcoin dışındaki kripto paralarda daha büyük kayıplara neden oluyor. Peki güncel durum ne? Kripto para uzmanları neler düşünüyor?

Bitcoin (BTC)

Enflasyon verileri kripto paralar için pozitif gelse de fiyat tam tersini söylüyor. Bitcoin fiyatı 28.000 doları direnç olarak doğruladı ve 27.200 seviyesini kaybediyor. Dün gelen zayıf toparlanmanın ardından bugün Bitcoin fiyatı yükseliş için yeterli desteği bulamıyor. Popüler kripto para analisti Daan Crypto Trades güncel durumu değerlendirdi.

“Düşüş geri çekildi ama sonra fiyat hızla tekrar yükseldi. Hala aralığın en düşük seviyelerinde işlem görüyoruz ve kırılana kadar açığa satış pozisyonların riskli olduğunu düşünüyorum. Boğaların, olası bir tersine dönüş senaryosunu düşünmem için günlük açılışta ortaya çıkarak güç göstermesi gerekiyor."

Kripto Para Boğa Sinyali

Diğer kripto analisti Crypto Tony ise düşüş yönlü beklentisini koruyor. Birçok analist Bitcoin henüz 30.000 dolar seviyesindeyken yükselişin devam edeceğine inanmadıklarını söylemişti. Tony bunlardan biriydi. Popüler analist şunları söyledi;

“Şahsen düşüş beklemeye devam ediyor. Fakat acele etmeyin 27.000 dolar seviyesinin kaybedilmesini bekleyin. Şimdilik onu tutuyoruz, bu yüzden henüz açığa satış pozisyonu almak için bir neden yok”.

Moustache isimli analist ise diğer iki uzmandan farklı düşünüyor. Özellikle, 20 haftalık ve 200 haftalık olmak üzere iki hareketli ortalama, Bitcoin'in en son düşüş döngüsünde alım fırsatı vermişti. Uzman isim bunu hatırlatıyor.

“Eylül 2022'de, SMA 20/200 çizgisinde kayıtlarda ilk kez düşüş eğilimli bir kesişme yaşandı. Bu da birçok kişiye yaklaşık 15 bin dolardan BTC satın alma fırsatı verdi. Peki ya şimdi? SMA 20/200 yükselişe geçmek üzere. Mavinin üzerindeki fiyat yükseliş ihtimalini artırıyor”.

Bu boğa sinyalinin yanı sıra makro ekonomik gelişmeler de kripto paraların lehineydi. Finans yorumcusu Tedtalksmacro, önceki gün Tüketici Fiyat Endeksi'nden (TÜFE) gelen benzer sinyallerle birlikte, faiz oranlarının Haziran ayında yükselmeyi durdurma ihtimalinin arttığını belirtti.

Read Entire Article