Şirket Yeni Müjdeler Verdi! Tether (USDT) Güvenilir Mi?

2 years ago 97

Kripto para piyasalarındaki en büyük stablecoin olan Tether uzun bir süredir FUD ile mücadele ediyor. Çok sayıda kripto balinası elindeki USDT varlıkları satarak USDC gibi daha güvenilir olduğunu düşündükleri stablecoinlere geçti. Fakat halen hacim olarak en yoğun kullanılan stablecoin Tether ve şirket son yaptığı açıklamalarla korkuyu dağıtmak istiyor.

Tether (USDT) FUD

Şirketin Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Paolo Ardoino bazı kritik açıklamalarda bulundu. Öncelikle Terra çöküşünün ardından piyasalardaki stablecoin FUD’u zirveye çıktı. Paolo, devam eden korkunun bazı hedge fon yöneticileri tarafından pompalandığını iddia ediyor. Tether CTO’su koordineli bir saldırıdan emin görünüyor.

Peki hedef ne? Yani bu hedge fonlar günün sonunda neyi hedefliyor? Paolo şunları söyledi;

“Hedef: Tether likiditesine zarar verecek tonlarca çıkışa neden olacak ve sonunda çok daha düşük bir fiyatla tokenları geri alacak şekilde milyarlarca dolarlık kazancı tetikleyecek bir baskı oluşturmak”.

Yani sıradaki hedefin kendileri olduğunu söylüyor. LUNA ve stETH konusunda da birçok fonun süreçten kazançlı çıktığı söylentileri sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. 3AC gibi birçok milyar dolarlık şirket tüm bu kaosun ortasında iflas etti.

Tether hakkında hangi iddialar yayılıyor?

  • Tether rezervlerinin %100 karşılığa sahip olmadığı
  • Tether'in Evergrande'ye maruz kaldığı
  • Tether'in Çin CP'sine %85 oranında maruz kaldığı
  • Karşılıksız token (USDT) basımı
  • Aşırı teminat istenmeden Tether tarafından borç verildiği

Gibi söylentiler uzun süredir sosyal medyada yayılıyor.

Tether (USDT) Güvenilir Mi?

CTO, ellerindeki riskli olduğu söylenen ticari kağıtları kademeli olarak sattıklarını açıkladı. Bunların yerine daha güvenli olan ABD hazine tahvilleri satın alınıyor. Paolo, tüm bu çabalarımıza rağmen bizimle ilgili olumsuz iddiaları yaymaya devam ettiler diyor. Nitekim, Evergrande krizi sırasında kripto paralar bu iddialardan ciddi oranda zarar görmüştü.

Şirket bugün yaptığı açıklamada 45 milyar dolarlık ticari kağıt rezervlerinin 8,4 milyar dolara kadar düşürüldüğünü açıkladı. Tether, süresi dolan tüm kağıtları satarak hazine tahvilleri almaya devam edecek ve bunu elindeki ticari kağıtlar sıfırlanana kadar sürdürecek. Böylece Tether (USDT) hakkındaki korku ve paniğin de ortadan kalması hedefleniyor.

Son 2 ayda yaşanan kaosa dikkat çeken Paolo bu zorlu süreçten başarıyla çıktıklarını söyleyip şunu sordu;

“Şimdi... diğer stablecoin'ler aynı testten sağ çıkabilir mi?”

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 20.600 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor. Bu hafta açıklanacak enflasyon verisi öncesinde alıcıları yeniden korku kapladı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article