Şirketin CEO’sundan Önemli Açıklamalar: Starbucks’tan NFT Hamlesi!

2 years ago 114

Amerikalı kahve dükkanları zinciri Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz, katıldığı bir açık forumda şirketin 2022 yılının sonlarına doğru NFT ekosistemine dahil olacaklarını ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Schultz, ekosistemin oldukça genç olduğunu ve şirketin NFT sektörüne giriş yapmak adına güçlü araçlara ve koleksiyonlara sahip olduğunu ifade etti.

Starbucks CEO’sundan Açıklamalar

Washington merkezli kahve dükkanları zinciri Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz, katıldığı bir açık forumda şirketin NFT ekosistemine giriş yapma planları da dahil olmak üzere şirketin yaptığı çeşitli çalışmalara değindi. Schultz, ekosistemin çok genç olduğunu ve şirketin NFT sektörüne giriş yapmak adına oldukça güçlü araçlara ve koleksiyonlara sahip olduğunu belirtti. NFT ekosistemine giriş yapacaklarını açıklasa da buna ilişkin net ve somut bir tarih vermeyen Schultz, yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek 2022’nin sonlarını işaret etti.

NFT Ekosistemi Büyüyor

2021 yılında artan popülarite ile birlikte başta dev sosyal medya platformları dahil olmak üzere küresel ölçekte çok sayıda kurumsal şirket NFT ekosistemine dahil oldu veya bu bağlamda çeşitli çalışmalar yürütmeye başladı. Twitter, yakın zamanda Twitter Blue abonelerine yeni NFT profil resmi özelliğini kullanıma sundu. Reddit ve Instagram’ın da yakın zamanda çeşitli NFT özellikleri üzerinde çalıştıkları duyuruldu. Öte yandan popüler sosyal medya platformlarının yanı sıra dev içecek markası Pepsi de NFT ekosistemine erken dönem giriş yapan küresel şirketlerden biri oldu. Ayrıca Google Trends gibi platformdan elde edilen verilere göre de son 1 yıllık zaman diliminde NFT’lerin dünya çapındaki popülaritesi büyük bir artış gösterdi.

Read Entire Article