SNB Başkanı Thomas Jordan’dan Önemli Açıkalamalar: İsviçre Ulusal Bankası, BTC Satın Almayı Planlıyor mu?

2 years ago 166

İsviçre Ulusal Bankası (SNB) Başkanı Thomas Jordan, 29 Nisan Cuma günü kurumun 114. Olağan Genel Kurul Toplantısında Bitcoin hakkında konuştu. Thomas Jordan, İsviçre Ulusal Bankası’nın şu anda BTC satın almayı düşünmediğini, ancak ilerleyen dönemlerde böyle bir hamle yapabileceklerini ifade etti.

İsviçre Ulusal Bankası Yönetim Kurulu Başkanından Bitcoin Açıklaması

29 Nisan Cuma günü İsviçre Ulusal Bankası (SNB) 114. Olağan Genel Kurul Toplantısında Bitcoin hakkında konuşan Thomas Jordan, şu anda BTC satın almayı planlamadıklarını, ancak ilerleyen dönemlerde kurumun bu yönde bir karar vermesi durumunda ise teknik ve operasyonel koşulları hızlı bir şekilde düzenleyebileceklerini belirtti.

İsviçre Ulusal Bankası (SNB) Başkanı Thomas Jordan, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin satın almak bizim için sorun değil, bunu doğrudan veya Bitcoin tabanlı yatırım ürünleri satın alabiliriz. Bilançomuzda Bitcoin olması gerektiğine ikna olduğumuzda, teknik ve operasyonel koşulları nispeten hızlı bir şekilde düzenleyebiliriz.”

İsviçre Ulusal Bankası, Şu Anda Bitcoin Satın Almayı Planlamıyor

Thomas Jordan, ilerleyen dönemlerde İsviçre Ulusal Bankası’nın (SNB) Bitcoin satın almaya yönelik bir karar vermesi durumunda teknik ve operasyonel koşulları hızlıca düzenleyebileceklerini ifade etse de şu anda kurumun böyle bir planlaması olmadığını belirtti. İsviçre Ulusal Bankası Başkanı Thomas Jordan, Bitcoin’in şu anda döviz rezervlerinin gereksinimleri karşılamadığına inandıklarını dile getirdi:

“Şu anki perspektiften bakıldığında, Bitcoin’in döviz rezervlerinin gereksinimlerini karşıladığını düşünmüyoruz, bu yüzden şimdiye kadar bilançomuzda Bitcoin olması gerektiği yönünde bir karar vermedik.”

Read Entire Article