Şok İddia: Celsius CEO’su Firarda! İşte Çok Konuşulacak İsrail ve FBI İddiası!

2 years ago 106

Celsius Network'ün kurucusu ve CEO'su Alex Mashinsky'nin, firmanın iflas edeceğine dair söylentilerden sonra ABD'den kaçmaya çalıştığı bildirildi.

İsrail ve FBI İddiası!

Celsius Network, iki hafta önce, “kötü piyasa koşullarını” gerekçe göstererek tüm para çekme, takas ve transferleri durdurmuştu. Daha sonra firma, finansal sorunları çözmek için yeniden yapılandırma amacıyla avukatlar tuttu. Şirket ayrıca, yetkililerle temasa geçti. Celsius ayrıca, içinde bulunduğu zor duruma daha fazla odaklanmak için tüm üyelik işlemlerini durdurduğunu duyurdu. İronik olarak, para çekme işlemlerinin dondurulması duyurusundan sadece birkaç saat önc, ''mdudas'' ismindeki bir Twitter kullanıcısı Celsius'ta hesapların kilitlendiğine dair söylentiler olduğunu iddia etmişti. Mashinsky ise bu iddiaları FUD ve yanlış bilgi" olarak adlandırdı.

Para çekme işlemlerinin dondurulmasından üç gün sonra, CEO Twitter'da tekrar ortaya çıktı ve yatırımcılardan ve müşterilerden zaman ve sabır istedi. Kripto para yatırımcısı Mike Alfred'e göre, yönetici Morristown Havaalanı üzerinden İsrail'e gitmek için ABD'den ayrılmaya çalıştı. Ancak yetkililer tarafından durduruldu, ancak yöneticinin tutuklanıp tutuklanmadığı veya seyahat etmesinin yasaklanıp yasaklanmadığı belirsizliğini koruyor. Alfred, FBI'ın Mashinsky ile zaten temasa geçildiğini ve Celsius'un sorunları hakkında sorgulandığını tahmin ediyor. Yatırımcı ayrıca, müşterilerin varlıkları yakında kullanamayacaklarını da belirterek, şunları kaydetti:

İyisiyle kötüsüyle artık bu iş, hukukçuların elinde.

''Bankalar, Dostunuz Değildir''

Dolandırıcılık önleme firması Netki'nin COO'su Dawn Newton, Mashinsky'nin İsrail'de güvende olabileceğini savundu. Uzman, Mashinsky'nin hayatının çoğunu orada geçirdiğini ve İsrail ordusunda hizmet ettiğini söylüyor. ABD'nin İsrail ile arasındaki iade anlaşması olmasına rağmen, bir İsrail vatandaşı, vatandaş olmadan önce işlenmiş bir suç dışında iade edilemez. Alfred'e göre Masinsky'nin kaçış iddiaları yatırımcılar arasında korkuya neden oldu. Celsius, alarm vermeye başladığında Mayıs ortasında piyasada büyük yatırımcı endişesi yaratmaya başladı. Raporlar, kurtarma planlarının işe yaramayacağını işaret ediyor.

[caption id="attachment_154781" align="aligncenter" width="1280"]Goldman Sachs'tan Bitcoin Destekli Kredi Alan Gizemli Firma Ortaya Çıktı! Dev Borsa İşin İçinde  [/caption]

Düzenleyiciler dışında, Celsius potansiyel alıcıların da dikkatini çekti. Rakip firma Nexo ve kripto para destekçisi banka Goldman Sachs, Celsius'u satın alma teklif edenler arasında. Ancak firma hiçbir teklife cevap vermedi. Mashinsky'nin bankaların hayranı olmadığı biliniyor. Yönetici, birçok konferansta ''Bankalar dostunuz değildir.'' t-shirtü giymişti. Mashinsky'nin İsrail'e yaptığı geziyle ilgili iddialar henüz teyit edilmedi.

Read Entire Article